Lördag 23 Okt
Stockholm

Sabotaget på förskolan: Glasskärvor fästa med spetsarna uppåt

Förskola
Glasskärvor fästa med spetsarna uppåt. Foto: Pixabay, TT

På en förskolas lekplats i Malmö upptäcktes glasskärvor fastsatta med spetsarna uppåt. En polisanmälan gjordes omedelbart men ingen förundersökning om händelsen har inletts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En förskola på von Rosens väg i Malmö var med om en riktigt otäck händelse den 20 augusti i år. Vid ett bord på förskolans lekplats satt det fast glasskärvor, med spetsarna uppåt. 

– Någon har fäst glasskärvor med spetsarna uppåt på ett bord vid sittplatsen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen Malmö, till Lokaltidningen.

Framkallande av fara

Om barnen på förskolan hade lekt vid bordet så hade risken varit stor att någon kommit till skada. Av den anledningen så anmälde förskoleledningen händelsen till polisen, för framkallande av fara för annan.

Men trots att målet verkade vara att barn skulle komma till skada så har polisen beslutat att en förundersökning inte kommer att inledas.

– Nej, det beslöts att det inte kommer att inledas någon förundersökning, avslutar Persson.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en personal på förskola som fick en varning, av anledningen att hen slog bort ett klösande barns hand. Här kan du läsa mer om händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela