Stockholm

Netflix slutar fungera på äldre Samsung-modeller: "Begränsningar"

Samsung-slutar-fungera-pa-aldre-Samsung-Smart-TV-modeller
Samsung slutar fungera på äldre Samsung Smart TV-modeller. Foto: Pixabay, Shutterstock

Älskar du Netflix? Då har vi tråkiga nyheter. Från och med första december kommer nämligen streamingtjänsten inte längre vara tillgänglig på särskilda Samsung tv-apparater. Det avslöjar teknik-jätten på sin hemsida.


Vad är egentligen bättre än att krypa ner i soffan och varva ner framför Netflix? Något som dessvärre snart kan vara historia för vissa Samsung-användare. 

Från och med första december kommer nämligen streamingtjänsten inte längre vara tillgänglig på särskilda modeller av "Samsung Smart TV" – och teknikjättens lösning är att "kolla på andra apparater som har Netflix". 

Drabbade modeller 

I slutet av oktober släppte Samsung ett meddelande på sin hemsida angående den populära streamingtjänsten Netflix.

I meddelandet framgick det att "Samsung Smart TV:s" från 2010 och 2011 inte längre kommer att vara kompatibla med tjänsten – och att Netflix därav kommer att sluta fungera på tv-apparaterna: 

"På grund av tekniska begränsningar kommer Netflix inte längre vara kompatibla med tv-apparater från år 2010 och 2011 från och med första december, 2019", skriver teknikjätten på sin hemsida

Bildkälla: Pixabay

Samsungs lösning

För att komma till bukt med problemet föreslår Samsung att deras kunder kan "koppla samman tv:n med en annan apparat som har Netflix". 

Företaget länkar även till en lista med sådana apparater där bland annat Apple TV, Chromecast och spelkonsoler nämns. 

Netflixs uttalande

Netflix har bekräftat situationen till DailyMail. Där säger streaming-jätten att "en väldigt liten andel Netflix-användare kommer att drabbas".

Företaget säger även att de har informerat alla drabbade medlemmar om vilka apparater de kan använda för att fortsätta titta på Netflix. 

Läs även: Så tittar du på Netflix och HBO offline

Gillar du Netflix?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.