Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man förgrep sig hund – tiken får bo kvar

- 16/11/2019, 09:36

En man från Skaraborg har erkänt att han har förgripit sig på en hund. Hunden har ännu inte omhändertagits, trots att mannen misstänks vistas i samma bostad som djuret.

Den 13 november gjorde länsstyrelsen en oanmäld kontroll hos en hundägare i Skaraborg. Detta då myndigheten fått in en anmälan angående misstänkta sexuella övergrepp mot en av de två hundar som bor på adressen. 

Den misstänkta gärningsmannen är inte ägaren av hundarna utan en man som vistas i lägenheten. I förhör med polis har den misstänkta mannen erkänt brottet. 

Ändå har hundarna inte omhändertagits, rapporterar P4 Skaraborg.

Spred film på sociala medier 

Övergreppen ska ha filmats och spridits på sociala medier. Brottet misstänks ha begåtts i ägarens lägenhet medan tiken låg och sov. 

Enligt muntliga order från länsstyrelsen ska ägaren "omedelbart säkerställa att hundarna inte vistas ensamma med personen som misstänks ha utsatt ena hunden för sexuella handlingar mot djur". 

Detta har dock inte gjorts. Tvärtom bor hunden kvar i bostaden, där den misstänka mannen också vistas. 

Hund
Bildkälla: Shutterstock

"Ett fruktansvärt brott"

Eva Gustafsson, en lokal hundcenter-ägare, är förfärad över situationen. Hon har gjort klart för polisen att hon själv kan ta sig an hundarna, utan gehör. 

– Det är helt horribelt. Det är ett fruktansvärt brott, hundar som råkar ut för såna här saker har jättelång rehabiliteringstid, om de ens någonsin blir återställda, säger hon till Expressen

Misstänka mannen är på fri fot

Enligt P4 Skaraborg menar polisen att det inte finns någon anledningen till att omhänderta hundarna. Detta då det inte är ägaren själv som misstänks för övergreppen. 

Polisen ska ha inlett en förundersökning gällande brott mot djurskyddslagen. Den misstänkta mannen har ännu inte blivit frihetsberövad, rapporterar P4 Skaraborg

Hundarna på omslagsbilden och artikelbilden är inte samma hundar som diskuteras i texten.

Läs även: Chockerande videon: Här plågas hästar för att locka köpare