Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs resa över Atlanten: anländer hon till Portugal

- 02/12/2019, 10:24

Greta Thunbergs resa över Atlanten börjar lida mot sitt slut. Men när anländer hon egentligen?

Klimataktivisten Greta Thunbergs andra resa över Atlanten börjar äntligen lida mot sitt slut. 

16-åringen har tillsammans med besättningen varit på resande fot i hela 19 dagar, men som det ser ut just nu kan de vara i land redan den andra december.

Greta Thunberg på havet
Greta Thunberg på havet. Bildkälla: Instagram/@gretathunberg

I ett inlägg på Facebook skriver Nikki Henderson, som är en av de som rattar fartyget, att det nu var mindre än 80 mil kvar till fastlandet enligt deras beräkningar.

"Bara några dagar kvar – mindre än 80 mil enligt våra beräkningar. Vi ser fram emot Lissabon med höga förväntningar... och jag antar med en liten känsla av ledsamhet över att äventyret – som alla äventyr – snart är över", skriver Henderson.

Anländer i Lissabon

Planen är att de ombord ska anlända i Lissabon nu den 3 december. Väl där fortsätter Gretas resa mot Madrid för att delta i klimattoppmötet COP25. Mötet hålls mellan den 2 och 13 december. 

Resan fylld av roliga och mindre roliga moment

Under resan gång har besättningen fått vara med om en hel del grejer där ute på havet. Bland annat har de hunnit med att spela en hel del sällskapsspel, spontandansat samt drabbats av sjösjuka

Vill du följa Gretas resa? Då kan du göra det här.

MER: Stjärnseglaren Nikki, 26, håller Greta säker på båten till Madrid

MER: Det tycker Paradise Hotel-deltagarna om Greta Thunberg