Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordlågt förtroende för s

Nyheter | 15/04/2009 09:26

Förtroendet för oppositionens politik får nytt bottenbetyg.

Sjukvården är det enda oppositionen skulle sköta bättre än regeringen. Sysselsättning och ekonomi skulle de sköta sämre, tror väljarna.

Raset för socialdemokraterna (s) har gått snabbt. I somras trodde 44 procent av väljarna att partiet var bäst lämpat att sköta landets ekonomi. När SVT:s Aktuellt nu, åtta månader senare, låtit Sifo ställa samma fråga igen tror bara drygt var fjärde svensk, 27 procent, att socialdemokraterna tillsammans med stödpartierna är bäst lämpade för uppgiften.

Även när det gäller sysselsättningen har förtroendet för s störtdykt. I augusti trodde en majoritet att partiet var bäst lämpat att säkra jobben. Nu tror bara en tredjedel att s och stödpartierna har den bästa jobbpolitiken.

Inte heller när det gäller skolfrågor får oppositionen något vidare stöd - 32 procent.

Bara när det gäller landets sjukvård tror svenskarna mer på ett vänsteralternativ än på regeringen. 41 procent föredrar oppositionens sjukvårdspolitik mot de 35 procent som föredrar alliansens.

Sifo har i undersökningen frågat 1 000 svenskar.

Skrivet av: