Rekordlågt förtroende för s

Förtroendet för oppositionens politik får nytt bottenbetyg.


Sjukvården är det enda oppositionen skulle sköta bättre än regeringen. Sysselsättning och ekonomi skulle de sköta sämre, tror väljarna.

Raset för socialdemokraterna (s) har gått snabbt. I somras trodde 44 procent av väljarna att partiet var bäst lämpat att sköta landets ekonomi. När SVT:s Aktuellt nu, åtta månader senare, låtit Sifo ställa samma fråga igen tror bara drygt var fjärde svensk, 27 procent, att socialdemokraterna tillsammans med stödpartierna är bäst lämpade för uppgiften.

Även när det gäller sysselsättningen har förtroendet för s störtdykt. I augusti trodde en majoritet att partiet var bäst lämpat att säkra jobben. Nu tror bara en tredjedel att s och stödpartierna har den bästa jobbpolitiken.

Inte heller när det gäller skolfrågor får oppositionen något vidare stöd - 32 procent.

Bara när det gäller landets sjukvård tror svenskarna mer på ett vänsteralternativ än på regeringen. 41 procent föredrar oppositionens sjukvårdspolitik mot de 35 procent som föredrar alliansens.

Sifo har i undersökningen frågat 1 000 svenskar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.