Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mer negativ publicitet för Sahlin

- 13/04/2009, 14:23 -

Det beror mest på Socialdemokraternas egna missar, enligt forskare.

Bilden i medierna av Mona Sahlin är betydligt mer negativ än vad den var för M-ledaren Fredrik Reinfeldt när han satt i opposition.

Det visar en genomgång som analysföretaget Cision har gjort för Sveriges Radios Ekoredaktions räkning. I mätningen har artiklar om Socialdemokraterna från det senaste året gåtts igenom. De har sedan jämförts med artiklar om Moderaterna för fyra år sedan.

Av artiklarna om S och Sahlin var 27 procent negativa, medan det samma bara gällde för 6 procent av artiklarna om Moderaterna och Reinfeldt. Enligt mätningen fick Reinfeldt under sin oppositionstid oftare själv uttala sig i artiklarna i mätningen - Sahlin är oftare bara omnämnd.

Orsaken i huvudsak ligger hos partiet och Socialdemokraterna själva, det är deras egna tillkortakommanden och nästan självmål som är huvudsak till den här bilden, säger medieforskaren Kent Asp till Ekot.

Skrivet av: