Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"I Sverige ger pussar fängelse"

Nyheter | 15/04/2009 17:21

Pussmannen frågade efter vägen - sedan gjorde han sina pussattacker.

LUND. Den så kallade "pussmannen" åtalas i dag i tingsrätten i Lund sedan 16 kvinnor anmält honom för pussattacker. Den 36-årige mannen hänvisar till kulturskillnander.

– I den kultur där jag kommer ifrån kramar man kvinnor och kysser dem en gång på vardera sida av kinden. När man gör det här hamnar man i fängelse. Jag fattar ingenting..., säger han enligt Sydsvenskan.

Kvinnorna från Malmö och Lund har anmält mannen för att ha antastat dem. Det var i mars i fjol som mannen började med sin puss- och kramterror. Genom att fråga efter vägen, presentförslag till anhöriga och att erbjuda handtydning tackade mannen sina offer genom att kramar, pussar på kinden och stönade i deras öra.

Efter att ha antastat en kvinna på en universitetsinstitution i februari kunde han gripas. 36-åringens har nu suttit häktad i 24 dygn och nekar till brott. Hans närmanden finns dock med på övervakningsfilm. Rättegången kommer att pågå under hela dagen.

Skrivet av: