Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Pussman" gripen i Lund

- 28/03/2009, 15:02 -

Med pussar, kramar och stönanden antastade mannen kvinnor.

Mannen häktades igår, efter att ha gripits på Universtitetsbiblioteket i Lund i måndags, rapporterar Skånskan på nätet.

Minst 17 kvinnor i Malmö/Lund-området har anmält mannen för att ha antastat dem. Enligt Skånskan började mannen sina puss- och kramattacker i mars och april i fjol. Genom att fråga efter vägen, presentförslag till anhöriga och att erbjuda handtydning tackade mannen sina offer genom att kramar, pussar på kinden och stönade i deras öra.

Trots att mannen fastnat på övervakningskameror i en matvarubutik i Lund, lyckades aldrig polisen gripa mannen. Sedan upphörde puss- och kramterrorn.

Men i februari i år kunde uppenbarligen mannen inte hålla sig längre och antastade en kvinna vid en universitetsinstitution. Kvinnan anmälde händelsen till polisen. Enligt Skånskan började säkerhetsavdelningen på universitetet och polisen tillsammans nysta upp härvan.

Avgörande, enligt Skånskan, blev att flera av dem som har intervjuats om händelserna påpekade att mannen hade ett passerkort kring halsen. Mannens signalement lämnades till den i personalen som sköter utlämningen av korten, som kunde identifiera ut mannen. När mannen befann sig vid lånedisken i måndags förstod personalen vem det var och ringde polisen.

Mannen nekar till brott.

Skrivet av: