"Pussman" gripen i Lund

Med pussar, kramar och stönanden antastade mannen kvinnor.


Mannen häktades igår, efter att ha gripits på Universtitetsbiblioteket i Lund i måndags, rapporterar Skånskan på nätet.

Minst 17 kvinnor i Malmö/Lund-området har anmält mannen för att ha antastat dem. Enligt Skånskan började mannen sina puss- och kramattacker i mars och april i fjol. Genom att fråga efter vägen, presentförslag till anhöriga och att erbjuda handtydning tackade mannen sina offer genom att kramar, pussar på kinden och stönade i deras öra.

Trots att mannen fastnat på övervakningskameror i en matvarubutik i Lund, lyckades aldrig polisen gripa mannen. Sedan upphörde puss- och kramterrorn.

Men i februari i år kunde uppenbarligen mannen inte hålla sig längre och antastade en kvinna vid en universitetsinstitution. Kvinnan anmälde händelsen till polisen. Enligt Skånskan började säkerhetsavdelningen på universitetet och polisen tillsammans nysta upp härvan.

Avgörande, enligt Skånskan, blev att flera av dem som har intervjuats om händelserna påpekade att mannen hade ett passerkort kring halsen. Mannens signalement lämnades till den i personalen som sköter utlämningen av korten, som kunde identifiera ut mannen. När mannen befann sig vid lånedisken i måndags förstod personalen vem det var och ringde polisen.

Mannen nekar till brott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.