Torsdag 29 Jul
Stockholm

Glamping 2020: Här kan du fortfarande boka din semester

Här är glamping-ställena du fortfarande kan boka i sommar
Här kan du boka din glamping-semester i sommar. Foto: Bildkälla: surflogiet_gotland/instagram, Jam Travels/Shutterstock

Fenomenet glamping har växt fram under de senaste åren och blivit ett populärt sätt att semestra på - särskilt nu under den rådande pandemin då vi helst ska hålla oss inom landets gränser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Passa på att kombinera det bästa med camping och det bästa med en lyxig hotellupplevelse - glamping.

Camping i lyxförpackning

Fenomenet glamping har växt fram under de senaste åren och blivit ett populärt sätt att semestra på - särskilt nu under den rådande pandemin då vi helst ska hålla oss inom landets gränser.

Förenklat kan man säga att glamping är camping i lyxförpackning. Du slipper krånglet med att sätta upp ditt eget tält och trängas bland din packning hela natten.

Lyxtälta i naturen samtidigt som du har tillgång till bekvämligheter så som en riktig säng, värme och eluttag. Glamping är ett så kallat teleskopord, en sammanslagning mellan camping och glamour.

Skynda att boka 
Många ställen är redan fullbokade sommaren ut men vi har listat några härliga glamping-ställen som fortfarande går att boka. Från Kullaberg i Skåne till Hudiksvall i Norr - och inte att glömma, sommaridyllen Gotland.

Tredenborgs Camping

På Tredenborgs Camping i Sölvesborg bor du i ett canvastält med ett unikt läge på strandkanten mellan den blekingska bokskogen och havet.

Är du ute efter en aktiv semester så är det här du ska bo! Här erbjuds vackra vandringsleder, cykelleder och kanotturer i sagolik natur. Glöm inte badkläderna! Här finns ett av Blekinges bästa badvatten.

Läs mer om Tredenborgs Camping här

Bildkälla: res.se

Rådastrands Camping

Mer naturupplevelse än så här blir det nog inte. Här bor du i ett safaritält med egen uteplats i naturskön miljö mitt bland de värmländska skogarna i Råda.

Här finns allt från mountainbike-turer, klättring och bågskytte till bäver- och vildmarkssafari. Perfekt för den äventyrslystne! 

Läs mer om Rådastrands Camping här

Bildkälla: radastrand.com

Hölick Havsresort

Känn glamping-lyxen i stora tipi-tält med åtta meters takhöjd, exklusiv inredning, eluttag och egen terrass. Hölick Havsresort ligger med närhet till både hav och natur tre kilometer norr om Hudiksvall.

Efter 12 augusti ingår även inträde till spa i boendepriset. Här får du med andra ord en glamping-upplevelse utöver det vanliga. 

Läs mer om Hölick Havsresort här

Bildkälla: holickhavsresort/instagram

Arilds Vingård

Nu har du chansen att bo på en skånsk vingård i mysiga Nyhamnsläge. Perfekt för den vin- och matintresserade! 

Tälten är enkelt inredda och inkluderar handdukar, bäddade sängar och badrockar att gå till duscharna med. Här kan du avnjuta en trerätters och köpa in en flaska vin direkt från vingården. 

Läs mer om Arilds Vingård här

Bildkälla: arildsvingard.se

Surflogiet Gotland

Bo mitt på stranden i Tofta och njut av Gotlands vackra västkust. Närmare havet än så här kan du inte komma.

Här kan du basta, ta surflektioner, paddla i solnedgången, eller varför inte avsluta kvällen med en drink på strandbaren? Du som är morgonpigg kan starta dagen med en yogaklass på stranden.

Läs mer om Surflogiet här

Bildkälla: surflogiet_gotland/instagram

Camp Ven

Här bor du på den härliga ön Ven med utsikt över Öresund och naturen runt hörnet.

Vandra runt ön, bada på någon av de vackra stränderna eller delta i en whiskyprovning. Avnjut en kaffe, en kall öl eller en vällagad middag på Strandkrogen. 

Läs mer om Camp Ven här

Bildkälla: campven.com 

Anfasteröd Gårdsvik

Mitt i Bohuslän i utkanten av Ljungskile hittar du denna semesteridyll.

Bo i härliga safaritält under lummiga bladverk med en fantastisk havsutsikt. OBS, det börjar bli fullbokat så skynda dig att säkra en natt eller två! 

Läs mer om Anfasteröd Gårdsvik här

Bildkälla: anfasterod.se
Har du testat glamping?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela