Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frölunda Indians kan byta namn: "Känner att den levt färdigt"

- 06/07/2020, 10:09 -

"Det kanske är dags att byta ut den mot något annat". Det säger idag Frölunda Indians ordförande Mats Grauers om den över 20 år gamla loggan.

Senaste åren har debatten gått het om olika sportlags namn och loggor. 

I USA har NFL-laget Washington Redskins varit upp för diskussion nu senaste dagarna, när laget gått ut och öppnat för att byta namn. 

Och här i Sverige funderar nu hockeylaget Frölunda Indians på att göra samma sak. I en intervju i Sveriges Radio nu på morgonen meddelade föreningens ordförande Mats Grauer att ett byta kan vara på gång. 

– Vi känner att den kan ha levt färdigt sitt liv och att vi kanske ska byta ut den mot något annat, säger Grauers i intervjun. 

Blir det kanske Västra Frölunda igen? (Foto:Björn Larsson Rosvall/TT)

Frölunda, som länge gick under namnet Västra Frölunda, bytte till loggan på 90-talet. Nu under året har föreningen utrett om man ska byta namn. Under senaste tidens protester mot rasism världen över har debatten tagit fart igen. 

– Det har varit en pågående process, säger Grauers till SR. 

Frölundas ordförande Mats Grauers. (Foto: Stig Kenne/TT)

Dock menar han att det inte kommit upp någon ny kritik nu som gör att man vill skynda på förändringen. 

– Nej, ingen alls. Och under de 25 år som loggan funnits har det funnits väldigt blygsam kritik. Men vi känner att det kanske är dags för en förändring. 

Tycker du laget ska byta namn?