Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du snoriga barn? Här är Anders Tegnells råd

- 01/09/2020, 19:45 -

Sedan i måndags rekommenderar Folkhälsomyndigheten att barn som har coronavirussymtom ska testas. Nu preciserar Anders Tegnell hur man ska tänka kring snoriga barn.

Barn och ungdomar på gymnasiet ska coronatestas vid symtom. Så lyder Folkhälsomyndighetens nya rekommendation

"På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar", skrev myndigheten på sin hemsida under måndagen.

Barn på förskolan rekommenderas dock i första hand att stanna hemma utan provtagning då testningen kan upplevas obehaglig. 

Nu preciserar stadsepidemiolog Anders Tegnell hur föräldrar ska tänka kring snoriga barn. 

Förskola
Bildkälla: Tomas Oneborg/SvD/TT

Så ska föräldrar tänka kring snuva

Tegnells främsta råd till föräldrar är att vara uppmärksam på om symtomen förändras. 

– Blir barnet sämre, får det feber och hosta, då kan det vara dags att ha en diskussion med sjukvården. En rinnande snuva som fortsätter på samma vis är inget problem, säger Tegnell till Aftonbladet. 

Han ger även råd till förskolor angående hur de ska kring att skicka hem barn med förkylningssymtom. 

– Det är viktigt att vi försöker landa i en lagom nivå, så att barn inte blir hemma från förskolan under för långa perioder. Nu tar vi ett första steg genom att göra det möjligt att även barn får testa sig, så att man minskar frånvaron mot vad det var i våras, förklarar Tegnell för Aftonbladet

LÄS MER: Varningen: Handsprit kan skapa "superbakterier" – kan vara farligt