Torsdag 9 Dec
Stockholm

Polisens viktiga uppmaning till alla bilförare efter viltolyckan

Polis viltolycka
Polis viltolycka. Foto: Polisen/Johan Nilsson/TT

Efter att en lastbil kolliderade med en älg vill polisen påminna alla bilförare om hur man ska agera när en viltolycka har inträffat. Och håll utkik efter polisen speciellt tecken, så du vet hur du ska köra!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under morgonen kolliderade en lastbil med en älg på E18. Älgen överlevde inte kraschen och lastbilen fick skador och behövde bärgas från platsen.

Det gjorde så klart att det blev lite stopp i morgontrafiken, och polisen var på plats för att hjälpa till med det hela.

På Facebook skriver nu Polisen Norrtälje/Hallstavik/Rimbo att de är väldigt tacksamma över hur biltrafikanterna uppmärksammade vad som pågick och valde att sakta ner farten.

Men polisen har också ett viktigt meddelade till alla som sätter sig bakom ratten och ska ut på vägarna.

Det finns två signaler, eller tecken, som polisen använder vid situationer som dessa, Detta för att visa bilförarna hur de ska köra. 

I inlägget berättar polisen att det är framförallt två signaler som användes vid viltolyckan – och som alla bilister måste ha koll på.

Här är polisens viktiga tecken:

Vänster hand rakt sträckt upp i luften

”Detta betyder ’stanna’. Då du ser detta tecken, sakta ner och kör långsamt fram där polisen står och stanna fordonet. Visa gärna att du uppfattar tecknet genom att ta ögonkontakt och/eller vinka”, skriver polisen.

Bild: Transportstyrelsen

Rör armen i en rörelse upp och ner

”Detta betyder ’sakta ner’. Då du ser detta sakta genast ner och visa du uppfattar tecknet på samma sätt som jag skrev ovan”, skriver polisen på Facebook.

Bild: Transportstyrelsen

"Trafiken är den absolut farligaste platsen för en polis att vistas. Hjälp oss genom att sakta ner och vara uppmärksamma på våra tecken", skriver polisen avslutningsvis.

Så glöm inte att vara en uppmärksam förare, och ta det försiktigt på vägarna!

Läs mer:

Polisen varnar för ny brottsvåg: Ger sig på Volvoägare

Nu blir polisens böter digitala – så kommer det fungera

Trafikverkets besked: Här är nya skylten vid uppkörningen

Kommentera
Kopiera länk
Dela