Lördag 21 Maj
Stockholm

Hon misstänks för barnvåldtäkter – nu vill förskolläraren ha hjälp

Förskollärare misstänks för barnvåldtäkt.
Förskollärare misstänks för barnvåldtäkt. Foto: Johan Nilsson/TT/Terje Pedersen/NTB via TT

En kvinnlig förskollärare och hennes före detta sambo är misstänka för flera sexbrott mot barn i vad som kallas "kanske ett av de större när det gäller barnsexbrott i Sverige" av åklagaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tillsammans med en man i 35-årsåldern misstänks en kvinnlig förskollärare ligga bakom ett av de större barnsexfallen i Sverige, skriver Kvällsposten.

Både flickor och pojkar ska ha utsatts av förskolläraren och mannen som hon då hade ett förhållande med.

Läs mer: Man våldtog barn på sportläger – döms till fängelse

Han är misstänkt för 15 grova våldtäkter, och kvinnan för 16 grova våldtäkter av barn, två grova sexuella övergrepp mot barn och fyra sexuella ofredanden.

Det hela avslöjades när polisen hittade saker i mannens bostad som gjorde att en utredning påbörjades. Senare tog polisen bland annat datorer i beslag. Det var efter det som man även grep förskolläraren.

Destruktivt förhållande

Brotten ska ha begåtts under 2014 och 2015, då de två misstänkta bodde tillsammans. Kvinnan har bland annat jobbat i Småland, enligt Kvällsposten.

Förskolläraren har i samtal med anställda på Kriminalvården berättat att förhållandet med mannen var destruktivt och att hon inte minns mycket av det som hänt. Hon beskriver att hon bara kommer ihåg ”fragment”.

Vill ha hjälp

Förskolläraren erkänner inte brott, men har uppgett att hon behöver hjälp och stöd och har därför erbjudits möjligheten att genomgå ett behandlingsprogram. Där ska hon bland annat lära sig att själv upptäcka när hon är på väg att begå sexbrott.

Även mannen har fått erbjudandet att genomgå behandlingsprogrammet och är positiv till det. Han varken nekar till eller erkänner brott, utan har istället svarat undvikande i förhör.

Behandlingen kan bli aktuell först om de döms för brotten.

"Otroligt omfattande"

Det är fortfarande en hel del kvar av utredningen, och kammaråklagare Linda Caneus säger till Kvällsposten att de inte räknar med att kunna väcka åtal den här månaden.

– Det är ett otroligt omfattande mål, kanske ett av de större när det gäller barnsexbrott i Sverige, har åklagaren Charlotte Genberg tidigare sagt till Kvällsposten

LÄS MER:

13-åring misstänks ha våldtagit 5-åring

Chris Watts mördade sin familj – nu försvarar föräldrarna sonen

Flicka under 15 år misstänks för sexbrott mot andra barn

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt