- Foto: Gorm Kallestad/TT

13-åring misstänks ha våldtagit 5-åring

Den snart sexåriga flickan var på väg hem i norska Trondheim när en för henne okänd person våldtog henne. Nu är en 13-åring misstänkt för brottet.


En femårig flicka misstänkts ha våldtagits av en 13 år gammal pojke i Trondheim, Norge.

Den fruktansvärda händelsen inträffade i fredags eftermiddag, och polisen uppger att de jobbat hårt med utredningen hela helgen, skriver norska Nettavisen. 

LÄS MER: Hovrättens dom: Mannen våldtog funktionsnedsatt kvinna

De två har inte någon tidigare relation, och den lilla flickan ska ha attackerats på väg hem från skolan.

– Polisen fortsätter utredningen, det återstår ännu en slutlig analys av de tekniska fynden, samt ytterligare ledtrådar och förhör av den misstänkte, säger åklagare Bente Bøklepp i ett pressmeddelande.

Foto: Ned Alley/NTB/TT

Inte straffmyndig

Tack vare videoövervakning och vittnen kunde polisen komma fram till att pojken var i området när våldtäkten inträffade. 

– Mot den bakgrunden togs han in till förhör av polisen. I förhören har han knutits till platsen vid den aktuella tidpunkten, men han har inte nu sagt något som kan förklara vad som hände, säger Bøklepp.

Enligt Nettavisen är 13-åringen nu misstänkt för våldtäkt på barn under 14 år. Då pojken inte är straffmyndig kommer socialtjänsten att ta hand om ärendet.

LÄS MER:

Därför är Sveriges våldtäktsstatistik bland de högsta i Europa

Ny variant av klamydia upptäckt i Norge

Tysk pedofil misstänks för att ha dödat Madeleine McCann

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.