Fredrick Federley lurade alla

- 17/04/2009, 08:15 -

Federley lurade medierna – även Nyheter24 svalde lögnen med hull och hår.

Under gårdagen skrev Nyheter24 om att bloggaren och centerpartisten Fredrick Federley krävde en regeringombildning. Han skrev bland annat att några av moderatpolitikerna borde avgå så att de övriga allianspartierna skulle få större utrymme.

Men allt var en bluff. Flera svenska medier lurades av Federley, som på sin blogg skriver att han bara ville bevisa de sociala mediernas betydelse, enligt Politikerbloggen.

"Jag har funderat på hur jag ska kunna bevisa att de som sågar sociala medier och riksdagsledamöters bloggande har fel. Det handlar inte om antalet kommentarer, antalet besökare osv utan bloggar, twitter, facebook osv fyller en mycket större funktion än så ... Den debatten tycks tyvärr inte komma riktigt upp på ytan. Jag valde därför att i dag publicera ett inlägg på min blogg där jag kräver en regeringsombildning. I grunden skriver jag att moderaterna borde vara hyggliga och som en juste gest till småpartierna bjuda på lite mer utrymme", skriver han på sin blogg.

Dock anser han att diskussionen om en eventuell regeringsombildning är viktig. Men han står inte för förslaget att byta ut moderatpolitikerna.

"Varför valde jag att peka ut just Totto och Beas poster? Det är helt enkelt två av de ministrar som jag räknar som vänner och som jag vet har så stor självdistans att de kan förstå vad jag pratar om ... Dessutom räknar jag dem som vänner. Jag vill inte se någon av dem avgå. Men utan tvekan hoppas jag att centerpartiet kommer åt arbetsmarknadsministerposten så småningom", skriver han på bloggen.

Skrivet av: