Måndag 5 Dec
Stockholm

Bröderna räddade kvinna från balkongfall: "Handlade om sekunder"

Bröderna Agron och Aziz Metaj räddade en kvinna från att falla från en balkong i Helsingborg.
Bröderna Agron och Aziz Metaj räddade en kvinna från att falla från en balkong i Helsingborg. Foto: Foto: Privat och Terje Pedersen/NTB/TT

En utredning om mordförsök inleddes och lades ner efter att en kvinna setts hänga från en balkong i Helsingborg på söndagen. Nyheter24 har pratat med Aziz Metaj, en av bröderna som räddade kvinnan från att falla. ”Jag minns hennes blick”, berättar han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur en polisutredning om misstänkt mordförsök mot två män lades ner under gårdagen i brist på bevis som kunde stärka brott. Polisutredningen inleddes efter att en kvinna, under söndagskvällen, sågs hänga från en balkong i ett bostadsområde i centrala Helsingborg

Men kvinnan räddades från att falla från tredje våningen – av två förbipasserande bröder. Nyheter24 har nu pratat med en av bröderna, 38-årige Aziz Metaj, som grep in för att hjälpa kvinnan. 

"Vi ville bara hjälpa henne"

Bröderna Metaj satt i bilen när Aziz bror Agron Metaj fick syn på kvinnan som hängde från en balkong på ett bostadshus. De vände därför tillbaka till platsen för att ingripa.

– Vi ville bara hjälpa henne på något sätt och tänkte bara: ska vi springa upp eller ska vi stanna kvar här nedanför balkongen?, berättar Aziz och fortsätter:

Bröderna Agron och Aziz Metaj räddade kvinnan från fallet. Foto: Privat

Snabbt tog bröderna beslutet att försöka ta sig in i lägenheten. För att kunna ta sig in i bostadshuset fick de banka på porten tills någon lyckligtvis öppnade.

– Då sprang vi upp, men det var svårt att hitta rätt våning och rätt dörr. I den situationen har man ju panik. Som tur var kom en äldre man och pekade på en dörr och vi sprang in i lägenheten.

"Sekunder kvar innan hon skulle falla"

Väl inne i lägenheten kunde bröderna se hur en man höll i kvinnan som hängde från balkongen – men hans grepp om hennes fingrar var nära att släppa. 

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

– Det såg ut som att det bara var några sekunder kvar innan hon skulle falla. Det handlade verkligen om sekunder, säger Aziz som också förklarar hur de två bröderna tillsammans kunde dra upp kvinnan och ta in henne i lägenheten.

"Var en sorgsen blick"

Aziz beskriver hela skeendet som filmiskt och panikartat, samtidigt som han berättar att kvinnans blick etsat sig fast i hans minne.

– Jag minns hennes blick när hon såg att jag tog tag i hennes ena hand. Det var en sorgsen blick. 

Foto: Janerik Henriksson/TT

När Nyheter24 frågar Aziz om han fick någon uppfattning om bakgrunden till att kvinnan hängde från balkongen förklarar han att den panikartade situationen gått för fort för att kunna förstå vad som hänt innan de kom till kvinnans undsättning.

– Vi var så fokuserade på att hjälpa till och att få upp henne och sedan kom polisen och då fick vi gå ut. Allt hände så fort. Det var några minuter, men kändes som sekunder. Så vi kunde inte riktigt uppfatta vad som hänt, säger han. 

Läs mer:

Kvinna ramlade ner från balkongen på semestern – dog av skadorna

Kvinna föll sju våningar från höghus – en man gripen

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.