Skottlossning på spårvagn

Skott avlossades under ett bråk i Göteborg.


Under ett bråk på en spårvagn i Göteborg avlossades ett skott. Det ska ha skett strax innan spårvagnen stannade vid hållplatsen Vågmästareplatsen på Hisingen i Göteborg vid tiotiden på fredagskvällen. Ingen kom till skada.

– Det har avlossats skott, vi har hittat en tomhylsa på vagnen. Men däremot har vi inte hittat några ingångshål eller andra skador, säger Gunnar Lindman, inre befäl på Hisingen, till TT.

– Vi har också hittat en patron på perrongen på hållplatsen.

En patron innebär att ett skarpt skott som inte avlossats.

– Det kan man bara spekulera i varför den ligger där. Man kan ha tappat den eller har den ramlat ur vapnet, säger Lindman.

Ett vittne säger att ett skott har avlossats, ett annat säger två skott. Spårvagnen hade precis kommit in på hållplatsen där det därför borde ha varit en del folk på plats, men polisen säger att den inte har några bra vittnen till händelsen.

Polisen använde bland annat en helikopter i sökandet efter personen som skjutit. Spaningsinsatsen avslutades efter någon timme utan att någon gripits.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för mord i Uppsala i september

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.