Tisdag 25 Jan
Stockholm

17-åriga polismördaren i Göteborg anmäld i fängelset

polismordet
Den 17-årige pojken dömdes till åtta års fängelset för polismordet. Foto: Privat och Fredrik Persson/TT

Den 17-årige pojken som sköt ihjäl en polisman i Göteborg är nu misstänkt för att flera gånger ha slagit och hotat medfångar på fängelset i Kumla. Minst en händelse är polisanmäld, skriver Göteborgs-Posten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han dömdes i november till åtta års fängelse för mord på polismannen Andreas Danman. Dådet skedde sent en junikväll i stadsdelen Biskopsgården.

Domen i Göteborgs tingsrätt överklagades inte.

Nu avtjänar 17-åringen sitt straff i Kumla. Pojken har dock redan varit inblandad i flera händelser som tillsammans kan försena hans frigivning.

Polismördaren i biskopsgården anmäld från fängelset

Vid ett tillfälle såg personalen att en fånge var skadad. I hans rum fanns också en blodig handduk. En övervakningsfilm visade att 17-åringen varit inne på rummet, tillsammans med andra fångar, i flera minuter tidigare samma dag. Händelsen är polisanmäld.

En tid senare förde 17-åringen in en annan fånge på ett rum, varpå fyra interner till följde efter. Den först införde kom sedan ut med ena handen framför ansiktet, som om han blödde.

Och på julafton fångade en kamera att 17-åringen sparkade och slog en medfånge.

Pojken har även vid flera tillfällen uttryckt sig illa om personalen, bland annat en gång när han i samband med en larmsituation nekades att få sin medicin.

— Jag blir jättearg när jag inte tar min medicin. Jag ber om ursäkt, sade 17-åringen då efteråt, enligt Göteborgs-Posten.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela