polismordet
Den 17-årige pojken dömdes till åtta års fängelset för polismordet. - Foto: Privat och Fredrik Persson/TT

17-åriga polismördaren i Göteborg anmäld i fängelset

Den 17-årige pojken som sköt ihjäl en polisman i Göteborg är nu misstänkt för att flera gånger ha slagit och hotat medfångar på fängelset i Kumla. Minst en händelse är polisanmäld, skriver Göteborgs-Posten.


Han dömdes i november till åtta års fängelse för mord på polismannen Andreas Danman. Dådet skedde sent en junikväll i stadsdelen Biskopsgården.

Domen i Göteborgs tingsrätt överklagades inte.

Nu avtjänar 17-åringen sitt straff i Kumla. Pojken har dock redan varit inblandad i flera händelser som tillsammans kan försena hans frigivning.

Polismördaren i biskopsgården anmäld från fängelset

Vid ett tillfälle såg personalen att en fånge var skadad. I hans rum fanns också en blodig handduk. En övervakningsfilm visade att 17-åringen varit inne på rummet, tillsammans med andra fångar, i flera minuter tidigare samma dag. Händelsen är polisanmäld.

En tid senare förde 17-åringen in en annan fånge på ett rum, varpå fyra interner till följde efter. Den först införde kom sedan ut med ena handen framför ansiktet, som om han blödde.

Och på julafton fångade en kamera att 17-åringen sparkade och slog en medfånge.

Pojken har även vid flera tillfällen uttryckt sig illa om personalen, bland annat en gång när han i samband med en larmsituation nekades att få sin medicin.

— Jag blir jättearg när jag inte tar min medicin. Jag ber om ursäkt, sade 17-åringen då efteråt, enligt Göteborgs-Posten.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.