Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vespamannen greps på bensinmack

Nyheter | 24/04/2009 07:32

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Den 41-årige dörrvakt som greps under gårdagskvällen, är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på greven och hans sambo i Gamla stan. Greven ska ha pekat ut honom i förhör som gärningsmannen.

– Jag har tagit beslutet att han ska vara fortsatt anhållen för försök till mord, säger jouråklagare Jonas Lövström till Nyheter24.

Polis lyckades gripa 41-åringen på en bensinmack på Lidingö när han tankade sin bil. Sent under gårdagskvällen genomfördes en husrannsakan i mannens bostad. Där hittades bland annat en pistol och ammunition.

– Det har varit en husrannsakan i hans bostad. Det är han som misstänks för att ha utfört själva skjutningen, säger Lövström till Expressen.

Av grannar beskrivs dörrvakten som snäll och skötsam. Han är sedan tidigare känd av polis. I nuläget har 41-åringen inte tilldelats någon försvarare.

– Papperna skickades in sent i går kväll, så han kommer nog att få en försvarare under dagen, säger Petra Sjölander, informationsansvarig vid Citypolisen till Nyheter24.

Skrivet av: