Stockholm

The Pirate Bay-grundaren till attack mot ministrarna

IT-entreprenören och medgrundaren till The Pirate Bay Peter Sunde Kolmisoppi.
1 av 4
IT-entreprenören och medgrundaren till The Pirate Bay Peter Sunde Kolmisoppi.
Carl Bildt toppar den svarta listan.
2 av 4
Carl Bildt toppar den svarta listan.
Likaså Beatrice Ask som öppet visat sitt missnöje med The Pirate Bay och fildelning.
3 av 4
Likaså Beatrice Ask som öppet visat sitt missnöje med The Pirate Bay och fildelning.
Och så har vi Lena
4 av 4
Och så har vi Lena.

En av medgrundarna till fildelningssajten The Pirate Bay, Peter Sunde, ifrågasätter varför vissa politiker fortfarande sitter i den svenska regeringen.


Läs mer
Har sökt nåd

Just regeringen och till sist justitieminister Beatrice Ask ska se över Peter Sundes ansökan om nåd som skickades in tidigare i år.

Som grund för sitt yrkande hänvisar han till arbetet med företaget Flattr samt hälsoskäl.

"Bolagets idé kommer från Peter själv och han har ett oerhört stort engagemang i detta. Genom Peters namn och goda rykte i branschen öppnas många dörrar. Bolaget har fått in en större summa riskkapital som mestadels har använts för att utveckla produkten. Efter cirka två års utveckling är produkten nu i princip färdig att börja säljas till partners och stora sajter. En förutsättning för att försäljning och vidareutveckling ska kunna genomföras är att Peter är kvar på bolaget", skriver Pirate Bay-grundarens ombud i ansökan om nåd som skickats till justitiedepartementet.

"Utrikesminister Carl Bildt. En av de mest kontroversiella politikerna i svensk historia. Otaliga skandaler och fortfarande har han inte sparkats från regeringen"

Det är IT-entreprenören Peter Sunde som uttalar sig i bloggen "copy me happy" om svenska ministrar.

Han ifrågasätter bland annat stadsminister Fredrik Reinfeldts  förvirrade uttalanden om huruvida Sverige ska jaga fildelare eller inte, justitieminister Beatrice Ask som länge varit emot The Pirate Bay som fenomen hamnar också på Peter Sundes svarta lista, likaså kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som även hon öppet visat sig nöjd med utgången i The Pirate Bay-målet där grundarna dömdes till ett års fängelse vardera och ett skadestånd på 30 miljoner kronor.

Det hon dock glömde bort var att målet fortfarande pågick när hon uttalade sig, alltså är kommentarer från ministrar på detta sätt olagligt, skriver Peter Sunde.

Meningen med blogginlägget är att beskriva och förklara vilka vissa av de personer är, som bestämmer vad som kommer hända med honom. Detta, efter att han nyligen lämnat in en nådeansökan till regeringen.

"Sverige är en liten damm med vissa fiskar som är alldeles för stora för den", skriver han i sin blogg

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.