Yammers nya funktion är att kartlägga de anställdas känslor på en arbetsplats.
Yammers nya funktion är att kartlägga de anställdas känslor på en arbetsplats. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX

Nu kan arbetsgivare kartlägga dina känslor

Nu får du inte ens ha dina känslor för dig själv på arbetsplatsen. Det sociala verktyget Yammer mäter de anställdas humör.


INTERNET. Skulle du vilja att dina känslor på arbetsplatsen kartläggs? Verktyget Yammer, som är ett slags Facebook för intern användning inom företag, har en funktion som gör just det. Yammer mäter de anställdas känslor i olika inlägg på det sociala nätverket. Satsningen på att kartlägga människors inre känslor ses som positiv från flera håll.

"Sociala nätverk för företag växer och då blir det allt viktigare att kunna skilja ut det relevanta", skriver analytikern Rob Koplowitz. 

Exempelvis ska funktionen kartlägga med vilka känslor anställda tar emot olika sorters besked. Men Yammer kan mäta många fler känslor, 80 stycken närmare bestämt. Syftet är att se vilka känslor som har störst påverkan på stämningen på företaget, skriver Computer Sweden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.