Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är höjdpunkterna från Obamas frågestund på Reddit

- 30/08/2012, 12:56 -
En av reaktionerna på att Reddit dök under belastningen av all trafik
1 av 5

En av reaktionerna på att Reddit dök under belastningen av all trafik

En blinkning till Oprah Winfreys catch phrase i ett av bildmemen som följde
2 av 5

En blinkning till Oprah Winfreys catch phrase i ett av bildmemen som följde

Redditanvändaren s0crates82 rättar president Obama
3 av 5

Redditanvändaren s0crates82 rättar president Obama

President Obama svarar på Reddits frågor
4 av 5

President Obama svarar på Reddits frågor

Vita Huset

Shitty_Watercolors välkomsthälsning till presidenten
5 av 5

Shitty_Watercolors välkomsthälsning till presidenten

President Obama på nätet - det har man hört om förut. Men när han igår kom på besök på Reddit blev ändå chocken stor.

REDDIT. Igår överraskade den amerikanska presidenten Barack Obamagenom att dyka upp på den sociala länktipsningssidan Reddits förstasida medorden ”fråga mig vad ni vill”. Det är inte första gången en kändis gör enmassintervju på hemsidan, tvärtom har AMA-trådar (vilket alltså är enförkortning för ”ask me anything”) haft personer som Neil Degrasse Tyson, MollyRingwald och Stephen Colbert på besök. Men med de 22 000 kommentarer trådenfått på bara 14 timmar är det solklart den största som hittills gjorts.

Presidenten, som skrev under det enkla men mäktigaanvändarnamnet PresidentObama, lämnade allt som allt tio svar. Adrien Chen påGawker - en känd kritiker av Reddit - kallade i en artikel ”ointressant kampanjsnack” och noterade att Obama valde ut att svaraenbart på lite lättare frågor. Först när ämnet kom in på balansen mellanpresidentens privatliv och yrkesdito tyckte Chen det hettade till en smula.

– Det är svårt - min huvudprioritet är, vid sidan av jobbet,att se till att jag tillbringar tillräckligt mycket tid med Michelle ochflickorna, svarade Obama.

Annars var huvudattraktionen i frågestunden - varspopularitet var så stor att Reddit låg nere på grund av högt trafiktryck ändatills sidan öppnades enbart i läsbarhetsläge - att presidenten vid etttillfälle stavade fel. När han fick en fråga om budgeten till rymdforskningskulle utökas innehöll hans svar orden ”a asteroid”, och användaren s0crates82 rättade honom med inlägget ”’an asteroid’, Mr. President.” I övrigt har Buzzfeed gjort en lista på 17 frågor som det nog var tur att Obama inte svarade på.

Frågestunden på Reddit ledde också till en hel del ståhej påandra nätorter. Twittraren Rob DenBleyker slog till exempel till med vad somförmodligen blev kvällens skämt:

https://twitter.com/RobDenBleyker/status/240908233819168768

Ett av bevisen på att det verkligen var president Obama somlåg bakom frågestunden var en bild på honom framför en dator, och denutvecklades föga förvånande tämligen omedelbart till ett jättemem. Daily Dot harsammanställt de bästa bidragen, och går man in på Reddits förstasida dyker det fortfarande upp nya varianteroch vinklar. Obama-administrationens egna ej att förglömma. Nyheter24:s favorit måste ändå vara bidraget frånReddit-klassikern Shitty_Watercolor – som samma kväll tog sig ända till CNN. Ni ser några av de bästa bilderna från kvällen ovan.