Chem trails - bara början av MP-gruppledarens flumkatalog?

- 21/09/2012, 14:40 -
Flygplansspår - eller mordkonspiration?
1 av 6

Flygplansspår - eller mordkonspiration?

Scanpix

Bloggen "Klar Sikt"
2 av 6

Bloggen "Klar Sikt"

"Pernilla Hagbergs" första kommentar på Klar Sikt
3 av 6

"Pernilla Hagbergs" första kommentar på Klar Sikt

"Pernilla Hagbergs" andra kommentar på Klar Sikt
4 av 6

"Pernilla Hagbergs" andra kommentar på Klar Sikt

Pernilla (Hagberg?) på gästboken till Tecken i skyn/Universum i nytt ljus
5 av 6

Pernilla (Hagberg?) på gästboken till Tecken i skyn/Universum i nytt ljus

Pernilla Hagberg på gästboken till Tecken i skyn/Universum i nytt ljus
6 av 6

Pernilla Hagberg på gästboken till Tecken i skyn/Universum i nytt ljus

Chem trails är inte bara spåren av flygplan, utan också början av en gigantisk statshemlighet. Det och mycket mer verkar miljöpartisten Pernilla Hagberg tro.

KONSPIRATIONER. Flygplanen ovanför våra huvuden sprutar ut hemliga gaser,med målet att bland annat begränsa befolkningsmängden och kontrollera vädret.Det hela styrs av CIA och NSA, på initiativ av stora länder som USA ochRyssland.

Det tror Pernilla Hagberg, gruppledare för Miljöpartiet iVingåker, enligt Katrineholms Kuriren. Nå, det är inte bara hon som tror det. Teorin, som brukar sorteras in underfacket konspirationsditon, föddes på 60-talet men slog igenom rejält 1996 dåUSA:s flygvapen anklagades för att spreja folket med mystiska substanser. Dettillbakavisades med råge av US Air Force, men på nätet lever idéerna kvar än idag.

Det kryllar, på platser typ forat Above Top Secret, den svenska motsvarigheten Vaken.se och Flashback, av folk som drabbats av ärlig oro för vad som ska hända med mänskligheten när gasmaskinerförklädda till passagerarflygplan förstört våra gener till sista DNA-strängen. Frånsett att den ångesten måhända förhindrarskribenterna att leva sina liv fullt ut är väl det toppen. Låt folk snacka.

Men det är intressant att Pernilla Hagberg nu, bara någraveckor efter att Moderaternas före detta sociala medier-ansvarige ThomasBöhlmark lånade uttrycket ”klappturk” från Flashback, går ut och berättar om sin vånda. Internet föder internetgenerationer, ocheftersom alla folkgrupper per naturlag måste innehålla en viss procent, öh, låtoss kalla dem ”oroliga”, blir det naturligt att även de som lever på nätet harsin. Mer och mer dyker de upp. Oftare och oftare talar de ut. Och ja, ibland ärde politiker och kan faktiskt påverka vår vardag. Vad händer då?

Sanningsrörelsen och Galaktiska Federationen

Jag försökte ringa Pernilla Hagberg, ganska många gångerfaktiskt, men hon svarade inte. Jag ville fråga om det faktiskt är hon somligger bakom de två kommentarerna som är signerade med hennes namn på bloggenKlar Sikt. I september 2010 berättade kommentatorn att hon är ”en alldeles färsk politiker och riktigt förbannat (förlåt)frustrerad på politiken”. Kommentaren lades bara några dagar efter att PernillaHagberg i en intervju med Katrineholms Kuriren själv berättat om sitt nyfunna politiska engagemang.

Kommenteraren skriver vidare att ”Sverigedemokraterna kanskebehövs för att ruska om systemet” – men det är ändå stycket efteråt som på riktigt fångarmin uppmärksamhet.

Jag följer det mestajag kan hitta inom sanningsrörelsen och det berikar verkligen mitt liv och göratt jag kan bibehålla mitt öppna kritiska tänkande vilket för många politikerär helt otänkbart.

Sanningsrörelsen? Jo, hörni, det är här vi kommer in på deriktigt spännande tankarna, mot vilka chem trails framstår som smärtan i engammal gubbes regnvädersförutspående högra tå. Bloggen Klar Sikt är en del av Sanningsrörelsen, som enligt Expressen spekulerar i att World Trade Center sänktes av USA själva och att "storapolitiska och mediala dementi- och mörkläggningsmaskinerier” döljer sanningenbakom vaccineringen mot svininfluensan. Åh, och dessutom enligt vissa att utomjordiskareptiler styr det hemliga sällskapet Illuminati, som i sin tur styr världen.

Det var den första kommentaren. I den andra – daterad till den tredje januari i år - skriver Hagberg, eller åtminstonepersonen som där använder hennes namn, att hon börjat känna ”en större värme,acceptans eller kärleksenergi bland folk jag träffat”.

Jag har under höstenföljt meddelanden från Galaktiska Federationen, det ger mig mycket tröst närdet känns motigt. De försöker (hoppas jag) att störta den mörka makten, och deverkar har rört om ordentligt sista dagarna (…)”

Okej! MP i Vingåker har alltså kanske en direktlinje till något som heter GalaktiskaFederationen. Är inte det ett valargument så vet jag inte vad som är det. Hagbergavslutar med en länk till en sida med titeln ”Välkomna till en Ny Framtida Verklighet”,och där får vi oss en ny kreativitetsdusch. Genom olika medium har denGalaktiska Federationen mottagit budskap från olika högre stående makter.Stjärngrupperna Plejaderna och galaxen Andromeda skickar peppande rymd-mejlibland, och till och med den bibliska prästen Melchizedek har hört av sig föratt be federationens medlemmar att då och då uttala följande bön:

Jag kallar på deGalaktiska Mästarna av Ljuset att arbeta med mig och göra sin närvaro känd förmig genom min egen JAG ÄR Närvaro. Jag vill veta mer om mitt eget Galaktiskaarv och ber att ni arbetar med mig för att hjälpa mig att minnas ochåteranknyta i fullständig linje med Skaparens Gudomliga Plan, för mitt bästaoch för Allas bästa på den nya Uppstigna Jorden. Så är det, och så får det bli!Tack!

Allt nog. Knäckfrågan i det här läget är naturligtvis: ärMP-politikern Pernilla Hagberg samma Pernilla Hagberg som enligt Klar Siktskommentarsfält följer Sanningsrörelsen och dyrkar Melchizedek? Tja, eftersomMP-politikern i fråga inte svarar i telefon vet jag inte.

Är det verkligen hon?

Dock finns en ledtråd kanske i den gemensamma gästboken tillde obskyra hemsidorna Tecken i skyn och Universum i nytt ljus. Där har någonunder signaturen Pernilla varit aktiv minst sedan i januari, och de andraskribenterna talar hjärtligt och hemtamt med henne om allt från Maya-kalendernoch planeten Nibiru till ”de grå Ufofolken” som nu för övrigt lyckligtvis är”på väg ut”. Pernilla länkar även därifrån till Galaktiska Federationen, ochslår dessutom lakoniskt fast att de onda rymdvarelserna ”när som helst kunna taöver vår planet hur enkelt som helst med sin avancerade teknologi”.

Samma signatur (alltså den Pernilla som i likhet med KlarSikt-kommentatorn Pernilla hänger med Galaktiska Federationen) visar sig den fjärde september, mer än två veckor innan dess publiceringsdatum, känna till hur chem trail-intervjun med Pernilla Hagberg i KatrineholmsKuriren skulle se ut. I ett inlägg som inleds med "Länge sen jag skrev här, men nu känner jag att jag behöver lite avreagera mig och kanske få lite stöd" återger hon långa exakta stycken ur den artikel som sedan publicerades. Honkommenterade samma dag bloggen Se Verkligheten,som synar bland annat massinvandringen, klimathotsbluffen och 9/11-härvan, medsamma citat ur den opublicerade artikeln.

Det är med mycket stor sannolikhet så att Pernilla Hagberg,gruppledare för MP i Vingåker, deltagit i flummiga chattar och kommenterattveksamma bloggar. Men om det verkligen är hon som skrivit allt det jag hittatovan, tillbett stjärngrupper och diggar sanningsrörelser, det får vi vänta ochse tills hon svarar i sin telefon. Tills hon gör det kan vi fundera över vadsom händer när Internet inte bara bygger demokrati och yttrandefrihet, utanockså lägger grunden till tusen konspirationsteorier som ibland lyckas kravlasig ända upp bland beslutsfattande politiker.

UPPDATERAT: Pernilla Hagberg förnekar till Nyheter24 att det är hon som ligger bakom kommentarerna ovan. Hennes kommentar till hur den opublicerade intervjun med Katrineholms-Kuriren hamnat på ovanstående sidor är att någon av hennes bekanta kanske fört vidare den i hennes namn. Se hela SMS-dialogen mellan Nyheter24 och Pernilla Hagberg ovan.