Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyskt internetvrål stoppar inplastade bananer

Billas bråk-bananer
1 av 2

Billas bråk-bananer

Titta, Tintin trilskas
2 av 2

Titta, Tintin trilskas

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Nyheter | 26/09/2012 16:57

Bananer borde komma med någon sorts smart förpackning, tyckte en tysk mataffär. Sedan fick de på tafsen av en upprörd kundkrets.

INTERNET. Här på WWW är det som bekant alltid väl övervägda omdömenoch reaktioner av sunda proportioner som gäller.

Det märktes inte minst i går, då medlemmar av svenskaTwitter satte sig ned och tänkte båd’ länge och väl för att sedan med behagligtlågmälda röster diskutera igenom det ingrepp i bokhyllorna en konstnärligledare på Kulturhuset gjort.

Den offentliga debatten slutade sedan med att alla fattade händer, intygade att de respekterade sina medmänniskors skildaerfarenheter och känslor, och sjöng ”We Shall Overcome”.

Skoja. I själva verket argumenterade folk som urandrivnagräsklippare med koncentrationssvårigheter non-stop i två timmar tillsKulturhuset gick ut och pudlade. 

Och de var inte ensamma om att ta till överorden. Församtidigt som svenskarna gick hen ur huse för att kritisera flytten avTintin-albumen reagerade resten av världsnätet på ett liknande sätt mot entysk mataffär, som nyligen lanserat världens minst efterfrågade produkt:förhandsskalade bananer.

Det började med en bild tagen i någon av matkoncernen Billas butiker. Fotot, föreställande tre plastlådor med skaladebananer i, lades upp på koncernens Facebook-sida men har sedan dess tagitsbort. Inte konstigt, eftersom att det utlöste ett ramaskri bland företagetsfans.

– Om det finns någon sorts mat som redan i ursprungsskicketär portionsförpackat är det bananen – att först skala dem för att sedan placeradem i miljöfarlig plast är bara galenskap, sade en talesperson för Greenpeacetill Austrian Times.

– Bananer har en egen förpackning som är helt biologisktnedbrytbar, konsumentvänlig, iklädd en härlig färg och dessutom med ett litenhandtag på ändan för att göra skalandet enkelt! Berätta för mig varför i helafriden någon skulle ta bort deras naturliga förpackninga, och ersätta det mednågot förorenande, obekvämt och fult, skrev en missnöjd kund på BillasFacebook-sida.

Efter att denna sociala media-storm fått faceböckerna attfladdra och tweetsen att transpirera backade Billa, och kallade banansatsningenett ”engångsmisstag” som inte skulle upprepas.

Så nu kan vi, tack vare vigilanterna på internet, fortsätta läsa Tintin med våra oskalade bananer.