Stockholm

Är det här nätets kattigaste stjärna?

Karl Lagerfelds bortskämda katt Choupette.
Karl Lagerfelds bortskämda katt Choupette. Foto: http://twitter.com/ChoupettesDiary

Möt katten Shishi-Maru. Han är internets största djurstjärna just nu. Eller vad sägs om 6 000 följare på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra Instadjur

Tre andra djur har gått och blivit mer eller mindre nätkändisar den senaste tiden. Först och främst har vi hipster-bulldogen Trotter som bland annat poserar med hög hatt och pipa. 

Allra mest följare på Instagram har kanske Maru Taro, hunden från Japan - hela 50 000 stycken närmare bestämt. En av de mer nya bekantskaperna är annars katten Snoopy.

Det finns snart inte någon som inte halvt avlidit i en sötchock när de sett katten Shishi-Maru. På Instagram följs han av 6 000 personer, Huffington Post spekulerar i att han är nästa stora internetstjärna medan Buzzfeed redan har bestämt att det här är "katten som vinner internet".

På sitt Instagramkonto poserar Shishi-Maru dagligen och får massa kärlek tillbaka. De flesta bilderna får över tusen likes och i kommentarerna syns hjärta efter hjärta. Klicka vidare i bildspelet och bedöm själv.

Inte ensam bland katterna

Men Shishi-Maru är långt från den enda djurkändisen på nätet. Karl Lagerfelds siameskatt Choupette har tre helt egna betjänter och ett Twitterkonto som följs av mer än 21 000 personer (det är dock oklart om det är betjänterna som tvingas skriva tweetsen). Den senaste tiden har hon bland annat twittrat om stormen Sandy och halloween:

Även Kim Kardashians fluffiga helvita katt Mercy har på kort tid blivit en kändis på nätet sedan stjärnan köpte henne i september. Längst bak i bildspelet finns de senaste bilderna på Mercy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.