halloween
Så får du en perfekt halloween - Foto: Shutterstock

Lista: Så får du en perfekt Halloween

Vare sig du vill klä ut dig, sminka dig eller bara stanna hemma finns det idéer till hur du ska göra det snyggt. Nyheter24 hittar och listar dem.


Halloween

Halloween (från engelskans All hallows’ even, ’alla helgons afton’) är en högtid som i sina urpsrungsländer firades den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår, slog den igenom i Sverige under 1990-talets andra hälft. Källa: Wikipedia

I helgen kommer sannolikt halloween och alla helgons dag firas på fester över hela Sverige - och då kan man överraska besökarna med en ordentligt genomarbetat utklädning. Men alla kommer inte på hur de ska styra ut sig förrän i sista sekunden, och er vill Nyheter24 hjälpa med lite inspiration.

Nedan följer en rad hjälpsamma länkar och Youtube-filmer för dig vars hjärna känns tom.

Vad ska jag klä ut mig till?

Om du inte är lika inne på en kostym som på en välplanerad sminkning så finns naturligtvis lösningen tillgänglig för dig bara ett klick bort. Nyhetssidan Flavorwire har listat en hel drös Youtube-filmer som utbildar dig i konsten att sminka fram en karaktär - och du har allt mellan Betty Boop och Vincent van Gogh att välja mellan. 

Nöjer du dig med att placera en välsnittad pumpa vid ytterdörren? Perfekt, då har Buzzfeed listat de mest olämpliga varianterna du kan utforma den efter.

Var påklädd på halloween

Är du en tjej som med den bristande valfrihetens tårar i ögonvrån sitter och väljer mellan sexig sjuksköterska och sexig nunna inför kvällens fest? Släng katalogen åt helskotta och klipp till en spök-burka - för, som Youtube-duon Emotistyle påpekar: Du behöver inte vara naken på halloween!

 

Får man klä ut sig till vad man vill?

Inte alla brottas själva med att klä ut sig, utan får istället ta fighten med okonventionella barn. Så var det åtminstone i en kostymaffär i New York, där tevekanalen ABC spelade upp en scen med en mor och hennes barn som ville klä ut sig i kläder traditionella för det kön de inte tillhörde.

Pojkarna låtsades vilja vara prinsessa, och flickorna Spiderman. Frågan var: Hur ska omgivningen reagera på könsrollskonflikten?

Men det finns även kläder du ska undvika, till exempel sådana som symboliserar rasistiska nidbilder.

Halloween-mys hemma 

Slutligen, är du inte alls sugen på att klä ut dig i höst? Räds icke, du kommer fortfarande kunna ge din dator lite halloween-stämning i det att du sitter ensam framför den på lördagskvällen. Införskaffa detta innovativa skräckljus och ensamfesten är fixad.

 

Men det funkar ju även att bara vara hemma och mysa till en skräckfilm på tv!

Läs även: Det här bör du absolut INTE klä ut dig till på halloween

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!