Onsdag 17 Aug
Stockholm

Spela Angry birds - bli smart!

Att spela spel som Angry birds är mer konstruktivt än vad de flesta tror.
1 av 2
Att spela spel som Angry birds är mer konstruktivt än vad de flesta tror. Foto: Vesa Moilanen, Scanpix
Det har nu blivit bevisat at spelare av tv-spel bland annat blir smartare och mer samarbetsvilliga.
2 av 2
Det har nu blivit bevisat at spelare av tv-spel bland annat blir smartare och mer samarbetsvilliga. Foto: Vesa Moilanen, Scanpix

Slösar du mycket tid på tevespel? Får du ofta höra från andra att spelande är meningslöst? Då kan du nu svara att de har fel. Ny forskning visar nämnligen att tevespelande har fördelar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Även Cameron spelar

Människor över hela världen tillbringar sammanlagt cirka 300 minuter på Angry birds, som blivit ett av de mest populäraste spelen för smarta telefoner. Till och med Storbrittaniens premiärminister David Cameron erkänner själv att han är en stor spelare av spelet.

FORSKNING. Att spela tevespel har länge blivit kritiserat från många håll. Motståndarna hävdar att tevespel gör människor lata och dumma, att det är slöseri med tid samt på senare år gjort människor mer våldsbenägna. 

Ny forskning kommer dock slå motståndarna på fingrarna. Detta skriver Dailymail.

Forskare har nu kommit överens om att de som spelar mycket tevespel, specielt spel i stil med spelet Angry birds, blir smartare och mer produktiva på arbetsplatsen. Spelandet har även visat sig göra de som spelar mer samarbetsvilliga, bättre på problemlösing samt en starkare vilja att inte ge upp.

På sajten hbr.org (Harward business review) skriver spelutvecklaren och författaren Jane McGonigal om dessa nya upptäckter hos tevespelarna samtidigt som hon påpekar att spelare blir mer motståndskraftigare rent allmänt. 

Hon förklarar även att forskning har visat att genom att slösa tid på annat som till synes ser ut att vara oproduktiva syssor, har man lättare för att koncentrera sig på mer viktigare saker senare. Exempel på denna typ av sysslor är just tevespelande men också att titta på foton eller gå ut på en promenad.

– Därför har jag satt som ett personligt mål för mig själv att varje timme slösa bort fyra minuter, skriver Jane McGonigal på hbr.org.

Han kanske inte är så dum trots allt, den där Leeroy Jenkins:


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.