Så reagerade Twitter på Almqvists avgång

- 14/11/2012, 12:30

Montage Twitter/Scanpix

SD-höjdaren Erik Almqvist har under förmiddagen avgått, efter att filmer på honom när han använt sexistiska och rasistiska ord avslöjats. Så här reagerade Twitter.

Är det en nyhet att Erik Almqvist, Sverigedemokraternas nu avgångna finanspolitiska talesperson, inte har något emot att använda rasistiska och sexistiska begrepp? Nej, säger komikern Kristoffer Appelquist i det som blivit morgonens hetaste Twitter-kommentar till skandalen – det är snarare hans jobb.

En annan vinkel som uppmärksammats berör det avslöjande på samma tema som Expressen utlovat inför morgondagen. Vilka, frånsett Kent Ekeroth, högt uppsatta sverigedemokrater har känt till Almqvists klavertramp?

Och borde inte det faktum att Ekeroth sett filmen leda till hans avgång?

Andra pekar på dubbelmoralen de anser att Erik Almqvists beteende visat upp – eftersom han själv tidigare motionerat mot ”svenskfientlighet” riktad mot kvinnor.

En som helt unsluppit kritik under förmiddagen då denna historia briserat i svensk media är däremot komikern Soran Ismail, som var med den där sommarnatten då Almqvist filmades. Tvärtom hyllas han vart man än tittar.