Värvning, sex och Familjeliv - här är veckans hetaste tweets

- 23/11/2012, 17:28

Nyheter24

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och vidareförda tweets. Här är den femte laddningen - och den har allt från exotiska länder till Skåne.

10. @IGchefen gör en kontroversiell jämförelse

Södermalmspolisens chef Peter Ågren (som, helt apropå ingenting, förmodligen fått stå ut med att bli kallad "herr Ågren" både en och två gånger i sin karriär) rapporterade i veckan från en konferens om polisarbetet i framtiden. Bland citatet han återgav fanns ovanstående. Jämförelsen gjorde många som hävdar att självvald och påtvingad uthängning är två olika saker upprörda, och den ledde till en smärre bloggdebatt. På sin egen Facebook-sida skyltar inte Ågren med mycket privatliv - polismässigt nog har han nämligen låst in den.

9. @isobelsverkstad tappar orden

Efter en öppen utfrågning om rut-avdrag för läxhjälp ända upp till studenten - en fråga som regeringen länge drivit på - tog den politiska skribenten Isobel Hadley-Kamptz till Twitter för att lufta sin frustration kring frågan. Och hon var inte ensam om funderingarna, åtminstone att döma av de nästan 140 personer som retweetat henne. Om (S) och Alliansen snart ska gå samman och fixa skattesubventionerad butler i T-banan är än så länge oklart.

8. @aftonregn bjuder in till trygghet

Under veckan som gått har konflikten mellan Palestina och Israel intensifierat, och många har uttryckt sin bestörtning över de stigande dödssiffrorna. Enligt Expressen går det dessutom si och så med den vapenvila som på onsdagen slöts länderna emellan. Twittraren Nicklas verkar ha slagits av den kontrast som råder mellan hans egna lugna hemområde, den krigsdrabbade landremsan vid Medelhavet - och vissa politiska partier som vill hålla dess offer härifrån.

7. @Erik_Helmerson framför en enkel poäng

De senaste veckorna har Sverigedemokraterna varit i hetluften, och det verkar inte ta slut i brådrasket. Senast avslöjades det att SD-ledamöterna Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson föreslagit att hålla människor med dubbla medborgarskap utanför riksdagen. Detta för att säkra ledamotens solidaritet med Sverige. Att ta bort rättigheter från icke-svenskfödda har dock ingenting med rasism att göra, enligt SD, vilket föranledde DN-ledarskribenten Erik Helmersons fundering ovan.

6. @rossa_d avkrävs militär preferens

En som har dubbelt medborgarskap och, stick i stäv med den sverigedemokratiska utopivisionen, befinner sig i riksdagen är vänsterpartisten Rossana Dinamarca. Efter att ha diskuterat detta på Twitter fick hon frågor om vilket land hon hade bekänt sig till om väpnad konflikt hade uppstått mellan Sverige och hennes födelseland, Chile. Nyheter24 frågar sig i samma anda var motionären tillika malmöiten Kent Ekeroth hade mönstrat i fallet att ett krig mellan Danmark och Sverige inletts - minns att Malmö var danskt ända fram till 1658.

5. @andreasericsson bekantar sig med sexhavare

Andreas Ericsson har tagit steget ut till Familjeliv, den svenska mötesplatsen på nätet för föräldrar, blivande föräldrar och andra indignerade vårdnadshavare. Han verkar återvända med den skakande insikten att helt fel människor får ligga i det här landet.

4. @TobbeStrom har listat ut husmaffians hemlighet

Den svenska exportsuccén Swedish House Mafia hade i veckan konsert i Stockholm, och frälste därmed alla som gillar on/off-musik. Enligt uppgift från Nyheter24:s utsände var konserten varken mer eller mindre än en succé, och det tyder väl på att Steve faktiskt också tryckte på play. Åtminstone om Tobbe Ströms tweet hade fattat saken rätt.

3. @snutunge är besviken på sin kroppsliga lojalitet

Den samtidsentusiastiskt döpta twittraren "Inte den som är hen" har uppenbarligen bestämt sig för vad den egna kroppens värsta svek är. Nyheter24 antar i stillhet att vederbörande aldrig någonsin upplevt kissnödighet och erektion samtidigt. 

2. @LasseKsson ser stjärnor

Den uppmärksamma läsaren känner igen bakgrundshistorien här från punkt sex och sju i listan, men eftersom ståuppkomikern Lasse Karlssons retoriska fråga ovan kammat in närmare 370 retweets bjuds vi på ännu en reflektion från affären. Huruvida det mest kända tygmärksutdelande partiet någonsin (nazisterna i 40-talets Tyskland) kallade sig "judekritiska" förtäljer inte historien.

1. @Soranismail blir stressad

Tre ord har tillsammans legat till grund för nästan alla större nyhetshändelser de senaste veckorna: Soran Ismail och Sverigedemokraterna. De sistnämnda har vi redan bekantat oss med tidigare i listan, men med de nästan 1 000 retweets Soran fått på ovanstående tweet vinner han otvetydligen kampen om veckans hetaste tweet. Nyheter24 hälsar Soran att de på Familjeliv som till äventyrs röstade för hans utvisning förhoppningsvis också är de som har sämst sex.