Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inga mer försvunna broar - Google Maps är här

- 13/12/2012, 16:48 -
Google Maps

Inga mer försvunna broar - Google Maps är här

Bildkälla: Shutterstock

Idag har Google äntligen släppt sin karttjänst "Google maps" till iPhone-användare med operativsystemet iOS 6. Appen har länge varit efterlängtad efter Apples misslyckade försök med en karttjänst tidigare i år.

Glöm felaktigheter med Apples karttjänst när du ska hitta till en plats. Frustration över kartor som ser ut att vara tagna ur filmen "Inception" är numera ett minne blott. Du kan nu nämligen välja att helt ignorera den omtalade tjänsten om du är iPhone-användare. Nu har Google äntligen släppt "Google maps" till operativsystemet iOS 6.

Nyheter24 har tidigare uppmärksammat de brister Apples kartor hade, bland annat ett vältande Eiffeltorn och en ö ute i Arktis som inte fanns. Men även broar som försvunnit eller något så märkligt som en Burger King restaurang på en kyrka. 

Goggle meddelande då, till mångas missnöje, att en app till iPhone inte skulle komma. Idag slår dock önskan in för många personer som gått vilse med sin iPhone på sista tiden, eftersom Google på torsdagen meddelade att deras populära karttjänst nu finns tillgänglig för nedladdning. 

Skarpa bilder och 3D-vyer

Appen har enligt Google även förbättrats, genom att den nu visar mer karta på skärmen och ger även en skarpare bild av både 2D- och 3D-vyer. 

Appen laddar nu även snabbare än vad den har gjort tidigare så den som är stressad kan få sina kartor uppdaterade hastigare.

Med hjälp av funktionen "Street view" kan du spana in en plats innan du tar dig dit, och med "Business photos" kan du kolla in om bordet på restaurangen som du bokat är något att sitta vid eller ej.

Lägg till den röststyrda GPS:en som medföljer och du kan ta dig till platsen utan att riskera att hamna i trafikstockningar som appen även uppmärksammar. Är det för bra för att vara sant? Nyheter24 ska testa bums!