Lördag 13 Aug
Stockholm

SD-hyllade bloggens rasistattack mot lucia

Här är rasistbloggens attack mot SVT:s 14-åriga lucia.
1 av 4
Här är rasistbloggens attack mot SVT:s 14-åriga lucia. Foto: Faksimil
Helen Sjöholm sjöng med luciakören.
2 av 4
Helen Sjöholm sjöng med luciakören. Foto: Faksimil
Firandet ägde rum i Uppsala domkyrka.
3 av 4
Firandet ägde rum i Uppsala domkyrka. Foto: Faksimil
Bloggen Avpixlat har hyllats av Åkesson och har täta band till Sverigedemokraterna, bland annat genom att Kent Ekeroth upplåter ett bankgiro.
4 av 4
Bloggen Avpixlat har hyllats av Åkesson och har täta band till Sverigedemokraterna, bland annat genom att Kent Ekeroth upplåter ett bankgiro. Foto:

Bloggen Avpixlat publicerade ett grovt rasistiskt inlägg om SVT:s lucia. Samma blogg hyllas och länkas till av SD-företrädare - men nu tar flera avstånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avpixlat

Avpixlat är en svensk blogg som grundades 2011. Bloggen har sammankopplats med Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth som upplåtit sitt privata konto för donationer till Avpixlat.

STOCKHOLM. "SVT förödmjukade tittarna med kolsvart lucia och rap på Rinkebysvenska". Så beskrev den rasistiska bloggen Avpixlat i ett inlägg om SVT:s luciafirande på torsdagen.

I texten beklagade sig den anonyma skribenten över "bisarra inslag" i firandet där en 14-årig flicka fått äran att vara lucia. Efter en stund plockades inlägget ned, men det hann skärmdumpas av bland andra sajten Inte rasist, men

Flera sverigedemokratiska företrädare, som annars brukar länka till Avpixlat och hylla bloggen, gick ut och tog avstånd från inlägget:

Dulnys inlägg retweetades av bland andra Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen.

I slutet av november hängde Avpixlat ut en tjej som utnyttjades sexuellt av fyra killar. Detta genom att lägga upp ett helt ocensurerat videoklipp från händelsen.

Kinnunen kallade det då ett "fullständigt etiskt haveri" på Twitter. Samtidigt hävdade SD-ledningen att partiledaren Jimmie Åkesson felciterats i en lång intervju med Sydsvenskan där han hyllar Avpixlat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.