Söndag 17 Okt
Stockholm

Dina instagrambilder hamnar i annonser

Instagram kan från och med januari sälja dina privata bilder till företag
1 av 2
Instagram kan från och med januari sälja dina privata bilder till företag. Foto: Gettyimages
Detta är ett resultat efter uppköpningen av Facebook som ligger bakom beslutet.
2 av 2
Detta är ett resultat efter uppköpningen av Facebook som ligger bakom beslutet. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

En ny policy på Instagram som träder i kraft den 16 januari, kan leda till att dina bilder hamnar i reklam, utan att du får betalt för det. Men officiellt skriver Facebook och Instagram att den nya policyn kommer att göra det enklare att undvika skräppost och att bättre kunna lösa problem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Köptes upp för 700 miljoner dollar

Efter Instagrams enorma populäritet och snabba tillväxt fick företaget ingen mindre än Facebooks uppmärksamhet som insåg att där fanns pengar att tjäna på fotodelningstjänsten. Facebook köpte därför Instagram för drygt 700 miljoner dollar i april i år.

Använder du dig som många andra av fotodelningstjänsten Instagram? Då bör du hålla ett extra öga på tjänstens nya integritetspolicy som nu förändras som ett resultat efter uppköpningen av Facebook tidigare i april i år, enligt Dagens Nyheter.

Förändringarna gäller från och med den 16 januari och går mer eller mindre ut på att Instagram och Facebook nu kan sälja dina privata bilder till företag och till reklam, utan att du får betalt för det eller har någon talan om saken. Instagram blir på ett sätt en stor bildbyrå.

Officiellt skriver företaget i ett meddelande till användarna att förändringen kommer att göra det enklare att undvika skräppost, att kunna lösa problem snabbare samt att skapa en bättre funktion på tjänsten.

"Ingenting har hänt med vem som äger dina bilder och vem som kan se dem", skriver Instagram i ett meddelande till sina användare, enligt Dagens Nyheter.

Det framgår inte lika tydligt i meddelandet att den nya policyn innebär en anpassning till Facebook och som gör det lättare att dela med sig av bilder till exempelvis reklamföretag.

På Twitter är man heller inte nöjd med förändringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela