Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hästar finns inte" dödshotas och jämförs med Hitler

- 14/12/2012, 20:59 -
Personerna bakom gruppen "Hästar Finns Inte" dödshotas och jämförs med. . .
1 av 3

Personerna bakom gruppen "Hästar Finns Inte" dödshotas och jämförs med. . .

Faksimil: Facebook

. . . Hitler.
2 av 3

. . . Hitler.

ALL OVER PRESS

Nyheter24 har pratat med en av personerna bakom Facebookgruppen.
3 av 3

Nyheter24 har pratat med en av personerna bakom Facebookgruppen.

Faksimil: Facebook

Hyllas av många, hatas av en del. Förbannade hästälskare fortsätter att hota personerna bakom fruktgruppen "Hästar Finns Inte".

Den omtalade Facebookgruppen "Hästar Finns Inte" har gjort succé på internet sedan lanseringen. Många har älskat påståendet om att "hästar egentligen är en frukt", andra har älskat att se hästälskare överväldigas av ilska. En ilska som dessvärre ofta formulerats i hatmeddelanden mot Facebooksidan.

Det har till och med gått så långt att användare har börjat att dödshota personerna bakom gruppen. Vissa jämför intiativtagarna med Hitler.

"Vet du vad man kan jämföra dig med Hitler. Han ville få alla människor att det skulle bli bättre och sen att man skulle få bort judarna för det var deras fel! OCH DU skriver allt om hästar och människor går på det och sidan får mer gilla och fler pratar om det!", skriver en kvinna till en av personerna bakom fruktgruppen.

Nyheter24 har pratat med en av "hästförnekarna".

– Det känns dumt att man blir hotad för en vetenskaplig åsikt. Ska inte vi leva i en demokrati där alla har rätten till att ha en egen åsikt och göra den hörd? Vi känner att våra rättigheter blir kränkta dagligen av folk, säger personen och fortsätter:

– Vi får mestadels hyllningar men våra privata meddelanden (chatten) kan innehålla en hel del otrevligheter. Vi tror att detta beror på att folk inte vill att alla ska se allt hemskt de skriver till oss.

Kära hästryttare, glöm inte att ni rider på en frukt.