. . . Hitler.
. . . Hitler. - Foto: ALL OVER PRESS

"Hästar finns inte" dödshotas och jämförs med Hitler

Hyllas av många, hatas av en del. Förbannade hästälskare fortsätter att hota personerna bakom fruktgruppen "Hästar Finns Inte".


Hatet och dödshoten

Kvinnan som jämför gruppens initiativtagare med Hitler har skickat många meddelanden till gruppen. Hon kallar dem bland annat för "Djurplågare" (med versaler) och säger att hon "aldrig kommer ge upp". Den arga kvinnan är däremot långt ifrån ensam - andra förbannade hästälskare går ännu längre.

– Hoten brukar innehålla en önskan om lidande för oss eller till och med död. Vi brukar även blir kallade för "efterblivna" "idioter" "bögar i bur" "Hitler" "pundarjävel" "äckel" med mera, så vi har fått höra det mesta kan man säga, säger en av personerna bakom gruppen till Nyheter24

Den omtalade Facebookgruppen "Hästar Finns Inte" har gjort succé på internet sedan lanseringen. Många har älskat påståendet om att "hästar egentligen är en frukt", andra har älskat att se hästälskare överväldigas av ilska. En ilska som dessvärre ofta formulerats i hatmeddelanden mot Facebooksidan.

Det har till och med gått så långt att användare har börjat att dödshota personerna bakom gruppen. Vissa jämför intiativtagarna med Hitler.

"Vet du vad man kan jämföra dig med Hitler. Han ville få alla människor att det skulle bli bättre och sen att man skulle få bort judarna för det var deras fel! OCH DU skriver allt om hästar och människor går på det och sidan får mer gilla och fler pratar om det!", skriver en kvinna till en av personerna bakom fruktgruppen.

Nyheter24 har pratat med en av "hästförnekarna".

– Det känns dumt att man blir hotad för en vetenskaplig åsikt. Ska inte vi leva i en demokrati där alla har rätten till att ha en egen åsikt och göra den hörd? Vi känner att våra rättigheter blir kränkta dagligen av folk, säger personen och fortsätter:

– Vi får mestadels hyllningar men våra privata meddelanden (chatten) kan innehålla en hel del otrevligheter. Vi tror att detta beror på att folk inte vill att alla ska se allt hemskt de skriver till oss.

Kära hästryttare, glöm inte att ni rider på en frukt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.