Instagram backar nu efter gårdagens kritik mot den nya användarpolicyn.
Instagram backar nu efter gårdagens kritik mot den nya användarpolicyn. - Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

Instagram tvingas pudla - säljer inte dina foton

Under gårdagen meddelade Instagram att företaget kan sälja dina bilder utan att du får betalt för det. Efter skarp kritik försäkrar nu tjänsten sina användare att detta inte kommer att bli verklighet.


Endast ett nytt sätt att annonsera på

Meningen med den nya policyn var, enligt Instagram, endast ett sätt att prova hur nya sätt att annonsera på skulle fungera.

Var du en utav dem som under gårdagen reagerade häftigt mot bilddelningstjänsten Instagrams nya användarpolicy? Tyckte du också att det var fel av företaget att kunna sälja dina privata semesterbilder på Hawaii till resebyrårer och Hotellkedjor, utan att du får betalt för det?

Du kan vara lugn. Företaget meddelar nu att de inte kommer att sälja dina bilder, enligt P3 Nyheter i Sveriges Radio.

Som Nyheter24 skrev om på tisdagen fick Instagram stark kritik för sin nya policy som gav dem och ägaren Facebook rätten att sälja användares bilder, backar nu bildtjänsten och hävdar att de kommer inte att sälja deras foton. 

"Tack, vi hör er", "vi har ingen avsikt att sälja era bilder", skriver Instagrams vd Kevin Systrom i ett blogginlägg i natt. 

Det är efter att användare har hotat att lämna Instagram som företaget nu meddelar att de kommer att se över specifika delar av avtalet i den nya policyn.

Enligt Systrom rör det sig endast om ett missförstånd, skriver P3 Nyheter i Sverige Radio.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.