Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Instagram tvingas pudla - säljer inte dina foton

Instagram backar nu efter gårdagens kritik mot den nya användarpolicyn.

Instagram backar nu efter gårdagens kritik mot den nya användarpolicyn.

Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

Nyheter | 19/12/2012 11:25

Under gårdagen meddelade Instagram att företaget kan sälja dina bilder utan att du får betalt för det. Efter skarp kritik försäkrar nu tjänsten sina användare att detta inte kommer att bli verklighet.

Var du en utav dem som under gårdagen reagerade häftigt mot bilddelningstjänsten Instagrams nya användarpolicy? Tyckte du också att det var fel av företaget att kunna sälja dina privata semesterbilder på Hawaii till resebyrårer och Hotellkedjor, utan att du får betalt för det?

Du kan vara lugn. Företaget meddelar nu att de inte kommer att sälja dina bilder, enligt P3 Nyheter i Sveriges Radio.

Som Nyheter24 skrev om på tisdagen fick Instagram stark kritik för sin nya policy som gav dem och ägaren Facebook rätten att sälja användares bilder, backar nu bildtjänsten och hävdar att de kommer inte att sälja deras foton. 

"Tack, vi hör er", "vi har ingen avsikt att sälja era bilder", skriver Instagrams vd Kevin Systrom i ett blogginlägg i natt. 

Det är efter att användare har hotat att lämna Instagram som företaget nu meddelar att de kommer att se över specifika delar av avtalet i den nya policyn.

Enligt Systrom rör det sig endast om ett missförstånd, skriver P3 Nyheter i Sverige Radio.