Måndag 15 Aug
Stockholm

Guldbaggegalans konferencier - "Babbe Larsson"?

Den ödesdigra misstagstweeten.
Den ödesdigra misstagstweeten. Foto: @_Tille på Twitter

Efter att populariserats av Sverigedemokraterna i höstas fick uttrycket "babbe" under förmiddagen ny aktualitet. Då tack vare Guldbaggegalan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med titlar som Call Girl, Searching for Sugar Man och Äta sova dö har 2012 varit ett starkt år för svensk film. Det var inget som Guldbaggegalan, Sveriges största filmpris, ville sopa under mattan då de i förmiddags började twittra ut nominerade och nyheter för årets upplaga. 

Men när konferencieren för galan skulle presenteras gick något fel. I stället för Babben Larsson, den kvinnliga komiker som i många år varit folkkär, pekades en "Babbe Larsson" ut. Förnamnet är kanske bekant för alla som hängt med i höstens hysteriska vändor kring Sverigedemokraterna. Då gjorde nämligen den nu avgångne SD-toppen Erik Almqvist det nedsättande begreppet för invandrare till ett riksbekant ord. 

– Jagkan bara säga att det var ett misstag av den som skrev det, förklarar Åsa Garnert - kommunikationschef på Svenska Filminstitutet som delar ut guldbaggarna - för Nyheter24, och hon vill inte utveckla det mer än så. Det står i bjärt kontrast till hur svenska twittrare tog emot tweeten, som nu är raderad.

Frågan kvarstår: kommer Expressen få ta emot en guldbagge för sin film om "järnrörsgängets" bärsärkagång? Vi får vänta och se tills den 21 januari, då Guldbaggegalan går av stapeln på Cirkus i Stockholm och sänds live i SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.