- Foto: Skärmdump Twitter

Här skär sig Justin Bieber-fansen i armarna... Eller?

I går började bilder på uppskurna armar sprida sig på Twitter, enligt uppgift som en reaktion på att tonårsstjärnan Justin Bieber rökt cannabis. Men allt är en bluff.


Andra 4chan-pranks om Justin Bieber

Besökarna på nätanslagstavlan 4chan har flera gånger förut gjort trick och trollningar på artisten Justin Biebers bekostnad.

  • 2010 röstade de fram att han skulle åka på turné i Nordkorea.
  • Samma år lyckades de göra "Justin Bieber Syphilis" till en av världens mest populära googlingar, och skapade därmed ett rykte som höll i sig länge.
  • I höstas försökte de förgäves lura fans att raka sina huvuden i stöd för hans påstådda cancer.
  • Den 18-årige popstjärnan och fenomenet Justin Bieber har enenorm fanbase, mestadels bestående av tjejer i unga tonåren. Den demografinråkar även vara den mest föraktade på nätanslagstavlan 4chan, varför JustinBieber kommit att symbolisera infantilitet och hysteri bland dess användare. Någotsom lett till ett flertal tricks och skämt – det senaste blodigare än någonsin.

    Den femte december twittrade den nu raderade användaren@CYB3RTWAT ut en bild på en i linjer uppskrapad arm, tillsammans med texten”Jag skär mig själv för att du röker gräs @justinbieber”. Tweeten – som alltsåutformades som en protest mot de nyligen avslöjade bilderna på en spliffrökande Justin Bieber - väckte stor uppmärksamhet, och fick över 1 300 svar. De flestavar skärrade men många också arga över vad den unga tjej som låg bakomTwitter-kontot gjorde.

    Det hindrade inte andra från att ta efter. Två dagar efteratt @CYB3RTWAT skrev sin tweet dök fler och fler tjejer i unga tonåren dök uppoch lade ut bilder på sina uppskurna armar. Hashtaggarna #cutforbieber och #cuttingforbieber skapades, och en tsunami av känslor bland åskådarna gjordeatt de åkte rakt upp i listan över de mest omdiskuterade ämnena på Twitter ihela världen.

    Ja, så trodde man åtminstone det gick till om man inte varen av de som den 5 december råkade besöka allmänchatten /b/ på 4chan. En av dehetaste trådarna den dagen inleddes nämligen just med en bild på @CYB3RTWAT:stweet, och texten ”Hat-tråd”. Någonstans mitt bland all irritation föddes idénatt 4chan-användarna själva borde gå in och lägga upp liknande bilder, ”och seom vi kan få fler småtjejer att skära sig”. Förslaget omfamnades omedelbart och4chan skred till verket.

    Designat som det var att reta upp och förfära människor blevdet som sagt alltså omedelbart mycket uppmärksammat, och sammanlagt hartio-femton faktiska bilder på uppskurna armar cirkulerat. Men när Nyheter24 taren närmare titt på dem visar det sig att samtliga är mellan ett och tio årgamla, och enkelt gått att hitta via Google. Till och med @CYB3RTWAT:s bild,som utlöste själva 4chan-tråden, är snodd från en forumdiskussion om självskadebeteendefrån 2009.

    Så, har någon faktiskt skurit sig i denna vända? Det äromöjligt att säga, eftersom tweetsen har blivit för många att kunna överblicka.Men klart står att samtliga bilder som BuzzfeedThe Daily Dot och Gawker visarupp är ”falska”, det vill säga återanvända från internet. Dessutom är ochförblir den allt annat överskuggande reaktionen på skärprotesterna upprördilska och oförstående suckar.

    Oklart vilken tröst det nu utgör. 

    /
    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Senaste nytt

    Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

    Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

    Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

    Pojke död – gick genom isen i Borlänge

    En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

    Huawei dubblerade sin vinst

    Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

    Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

    1 timme sedan
    Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

    Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

    1 timme sedan
    Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.