Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det bästa från Arnolds internet-frågestund

- 16/01/2013, 14:10 -
Arnold Schwarzenegger, Reddit

Det bästa från Arnolds internet-frågestund

Bildkälla: Jon Furniss / AP / Ronald Zak / AP

Internet har fått en ny favorit. Arnold Schwarzenegger ställde i går upp på en frågestund på sajten Reddit och filmstjärnan svarade både ärligt och fyndigt på många av de 15 000 frågorna som vällde in.

Barack Obama, Louis C.K. och PSY har gjort det. Natten till onsdagen sällade sig även Arnold Schwarzenegger till kändisgänget som ställt upp på en "Ask Me Anything"-tråd på den sociala nyhetssidan Reddit.

I två timmar satt actionstjärnan i frågestunden, som han inledde med att skriva: "Före detta Mr Olympia, Conan, Terminator, Kaliforniens guvernör*. Jag dödade The Predator".

Möjligen är Arnold Schwarzenegger ingen fena på att skriva på tangentbord, eftersom han bytte till iPad-handskrift halvvägs genom sessionen. Reddit-användarna noterade då direkt att Arnolds knaggliga, kursiverade handstil matchar hans brytning. Någon påpekade också att det inte är så konstigt att han skriver så med fingrar tjocka som 50 millimeters gevärskulor.

Här är ett axplock från natten:

Marthagetsit: Finns det någon regissör eller skådespelare du skulle vilja jobba med som du inte har gjort än?

Arnold: "Jag skulle vilja jobba med Michael Bay och Steven Spielberg. Det skulle också vara härligt att jobba med Sam Raimi."

Azirion: Hur ofta pratar du tyska nu för tiden? Är du mer bekväm med engelska efter alla år i USA?

Arnold: "Inte mycket. Jag är definitivt mer bekväm med engelska. Vilket säger en del om hur dålig min tyska har blivit".

Dev729: Är alla dina 'Ayyaaghs' i filmerna improviserade eller manusskrivna? (Referensförklaring)

Arnold: "Alla är improviserade. Varenda en".

Rycla: Politiker är illa omtyckta nu för tiden – om du var tvungen att välja en nuvarande amerikansk politiker som bäst förkroppsligar vad som är bra med politik, vem skulle du välja och varför?

Arnold: "Trots att USA:s kongress har en approval rating på nio procent (och är mindre populär än kackerlacker och analundersökningar enligt omröstningar) finns det ledare där ute som jobbar för folket och inte för partiet. Det är politiskt mod enligt mig, att våga riskera sitt jobb för att välja allmänhetens bästa i stället för att fastna i sin egen ideologi.

En av mina favoriter är San Joses borgmästare Chuck Reed. Han är en Demokrat som sig sig an pensionsreformer och har alltid satt folket först. Ni borde kolla upp honom."

LGFL5000: Är det en tumör? (Referensförklaring)

Arnold: "Det är inte en tumör!"

Salacious: "Vilken film ångrar du allra mest att du avböjde?"

Arnold: "Den jag ångrar mest är The Rock. Jag älskar den filmen och det gick bra för den till slut. När jag erbjöds rollen fanns det bara ett kladdigt handskrivet manus på 80 sidor så det kändes inte helt genomarbetat. Men de gjorde ju ett helt fantastiskt jobb".

Mistakes_were_made: "Kommer du att göra Twins 2?"

Arnold: "Ja, vi kommer att göra Twins 2 med Danny Devito och Eddie Murphy."

Dr_ Medic345: "Vilken är din favorit-filmreplik?"

Arnold: "Från någon annans film: 'Do I feel lucky? Well do ya, punk?"

Från mina filmer: 'I'll be back'.

Och från The Last Stand (kommande film, reds anm): 'You fucked up my day off'."

En klassiker i internetforum-sammanhang, och ett stående inslag i Reddit-AMAs, är den hypotetiska ank/häst-frågan. Det vill säga huruvida man valt att slåss mot hundra hästar i ankstorlek eller en anka i häststorlek. Till stor besvikelse ignorerade Barack Obama den under sin frågestund i augusti, men Arnold svarade klokt på sin skräddarsydda variant:

Synanon: "Skulle du hellre slåss mot hundra Predators i ankstorlek än en anka i Predator-storlek?"

Arnold: "Jag skulle välja ankan i Predator-storlek i stället för att ha att göra med hundra Predators i ankstorlek. Jag har redan slagits mot en Predator i Predator-storlek så jag är säker på att jag skulle kunna hantera ankan."

Läs hela AMA-tråden här .

* Schwarzenegger lämnade ämbetet 2011 men i USA behåller bland annat guvernörer och presidenter sina titlar livet ut.