Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hoppsan, BBC – här har ni ett stort porrproblem

BBC:s nya studio är inte det enda som finns på hashtaggen #BBC ...

BBC:s nya studio är inte det enda som finns på hashtaggen #BBC ...

Twitter

Nyheter | 17/01/2013 11:14

Brittiska BBC har fått ett besvärligt problem på halsen. Mediejättens förkortning har kapats av porrindustrin – vilket lett till olyckliga förväxlingar på Twitter.

 LONDON. British Broadcasting Corporation – så har företaget hetat i 90 år. Men nu är man inte ensam om förkortningen längre – och allt är Twitters fel.

När mikrobloggen slog igenom började det statliga teve- och radioföretaget snabbt använda hashtaggen #BBC för alla inlägg om dess verksamhet. Sedan dess har tweets om bolaget samlats på ett och samma ställe, i ett så kallat flöde.

Men nu har BBC insett att man på internet delar namn med en vanlig porrförkortning: Big Black Cock. Det har visat sig bli problematiskt. Twitteranvändare av det mer oblyga slaget tenderar nämligen att lägga upp bilder på sig själva eller andra välutrustade svarta män med samma hashtag som det anrika public service-bolaget – och hamnar därmed i samma flöde.

Ingen lösning i sikte

Vad som gör huvudvärken värre för BBC:s PR-kontor är Twitters nyligen införda fotoförhandsvisning – numera dyker bilder upp direkt i Twitterflödet och inte som en länk. När Nyheter24 undersökte BBC-hashtaggen för 16 januari fanns flera sexbilder sida vid sida med mediebevakningen av helikopterkraschen i London.

Och det ser ut som att krocken kommer att kvarstå. Twitter modererar och censurerar nämligen bara profilbilder och bakgrundsbilder – inte bilder i tweets. Det enda upprörda twittrare kan göra är att anmäla bilden som stötande.

British Broadcasting Corporation verkar alltså få vänja sig vid tanken på att dela flöde med den andra sortens BBC.