Skandalkedjan fortsätter göra det svårt för sig.
Skandalkedjan fortsätter göra det svårt för sig. - Foto: Scanpix / Twitter / Montage

Twitter-tabben från matkedjan med hästkött

Tesco må vara störst i Storbritannien – men matkedjan är inte så vass på att hantera PR-katastrofer. Nu har man lyckats uppröra ännu fler hästvänner med en dåligt tajmad tweet.


Hästkött-skandalen

Förutom Tesco är även kedjorna Iceland, Aldi och Lidl inblandade i den brittiska köttskandalen. Flera varor, bland annat tio miljoner hamburgare, har återkallats efter att prover upptäckt upp till 30 procent hästkött i produkter paketerade som nötkött.

Det var förra veckan som skandalen uppdagades – den brittiska varuhusjätten Tesco har sålt hamburgare med hästkött, paketerade som nötkött. 

Företaget har tillsammans med tre konkurrenter fått tung kritik i media och premiärminister David Cameron kallar det hela "oacceptabelt".

Men i stället för att lugna ner situationen har Tesco lyckats kasta mer bensin på elden med nedanstående tweet från sitt officiella Twitter-konto:


"Det är dags att sova så vi beger oss mot (säng)halmen nu".

Inlägget fick nästan 3 000 retweets, att jämföra med kontots övriga som brukar få mellan två och fyra. När tusentals upprörda djurvänner hörde av sig insåg Tesco sitt misstag och gick ut med följande förklaring:

Det ska alltså ha varit en förinställd tweet som programmerades innan hästskandalen uppdagades. Men även om folk köper den förklaringen återstår fortfarande Tescos problem i andra sociala medier: Nedanstående videos har tillsammans fått nästan en halv miljon visningar på Youtube och lett till ännu fler skriverier:



/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.