Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Top 10 Harlem shakes – Nya Youtube-trenden

Du kommer att stöta på den här en hel del framöver.
1 av 2

Du kommer att stöta på den här en hel del framöver.

Youtube

The Harlem shake har exploderat på Youtube de senaste dagarna.
2 av 2

The Harlem shake har exploderat på Youtube de senaste dagarna.

Youtube

Nyheter | 12/02/2013 17:12

Gangnam Style är så 2012. Nu är det bara en dans som gäller och den heter Harlem shake. Nyheter 24:s Leonel Marjavaara har samlat de tio bästa versionerna av trenden som till och med norska armén hakat på.

Det är ett fenomen som snart kommer att dominera dina flöden på Twitter och Facebook. Men allt började faktiskt redan i New York 1981.

Då började en man känd under namnet Al B dansa vad som skulle komma att bli känt som Harlem shake under pauser i basketmatcher.

– Det är en fylledans men den är fantastisk och alla älskar den. Den startade i Egypten av mumier eftersom de är inlindade så det enda de kan göra är att skaka, har Al B sagt i en intervju.

Sedan dess har the Harlem shake figurerat i enstaka hiphopvideos men aldrig nått någon erkänd mainstream-status. Förrän nu.

De senaste dagarna har Youtube exploderat av videos med dansen. Det började med ett gäng uttråkade australiska tonåringar och har nu kopierats av ungefär alla.

Låten i alla videos är Baauers "Harlem shake" från 2012 och upplägget, alltid ca 30 sekunder, ser ut enligt följande:

En person står och dansar utan att omgivningen reagerar över huvud taget. Men när beatet kickar igång på allvar, med en tung bas, hoppar alla in i dansen.

Dansstilen är i princip valfri – ju galnare eller fulare desto bättre. Inte mycket kvarstår från Al B:s originalrörelser (som ser ut så här) men en succé har det i alla fall blivit.

Flera av bidragen har visningsantal i miljonklassen trots att det bara var några dagar sedan trenden kickade igång. Nu är bara frågan: Vem blir först ut i Sverige?

Här är de 10 bästa hittills:

10. Kontoret.


9. Mario & Luigi (ft. Yoshi).

8. CollegeHumors kontor

7. Brandmännen.


6. T-Pain.

 

5. Far och son (och en hund som undrar vad det är frågan om uppe i vänstra hörnet).


4. Simmarna.


3. Norrbaggarna (notera snubben som ramlar ut genom fönstret vid 0:21)


 
2. Alla samtidigt (välj 1080p + fullskärm för bästa Harlem shake-upplevelse).


1. Snobben.