Fredag 6 Aug
Stockholm

Instagram växer snabbare än Facebook

Fotoappen växer så det knakar.
1 av 3
Fotoappen växer så det knakar. Foto: SCANPIX / Montage
Kevin Systrom.
2 av 3
Kevin Systrom. Foto: Faksimil Youtube
Mark Zuckerberg, Facebooks grundare och vd.
3 av 3
Mark Zuckerberg, Facebooks grundare och vd. Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX

Det där 6,4 miljarder-köpet av Instagram kanske inte var så dumt ändå. Nu har fotoappen 100 miljoner aktiva användare - och växer fortare än Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tackbrevet

Så här avslutar Systrom sitt inlägg om milstolpen:

"Instagram är, som verktyg för att inspirera och föra samman, bara lika kraftfull som samhället den skapas av. Av denna anledning känner vi oss extremt lyckosamma över chansen att kunna bygga detta tillsammans med alla er. Så från vårt team till de hundra miljoner människor som har Instagram som sitt hem, säger vi tack. Tack för att ni delar med er av er värld och inspirerar alla oss andra att göra detsamma".

När Instagrams nya användarvillkor kom i december var det många som förutsåg appens död runt hörnet. För många skulle lämna efter uppgifterna om att företaget skulle kunna använda bilder i reklamsyfte. Oj, vad fel alla hade.

Nu ökar Instagram rejält, till och med mer än ägaren Facebook. Redan i september fanns det cirka 100 miljoner Instagramanvändare. Nu finns det 100 miljoner aktiva sådana - alltså de som använt appen minst en gång den senaste månaden.

"Ett framsteg för vårt samhälle"

Vd:n och medgrundaren Kevin Systrom stoltserar med siffrorna i ett blogginlägg på Instagrams officiella hemsida. Han tycker att appen fått en roll i samhället:

"Det är lätt att se det här som en framgång för företaget, men jag tycker att sanningen är att det är ett framsteg för vårt samhälle", skriver han.

Enligt Huffington Post har Instagram växt med 11,1 procent på bara 40 dagar den senaste tiden - från 90 till 100 miljoner aktiva användare. Facebook har växt med sex procent de senaste fyra månaderna - från en miljard till 1,06 miljarder användare.

Snart ikapp Twitter?

Men det är ett annat socialt medium som ska känna sig verkligt hotat. Mikrobloggen Twitter har på sex år lyckats komma upp i 200 miljoner aktiva användare. Instagram växer betydligt snabbare och lär snart vara ikapp med den här takten. Detta uppger All Things D.

Kommentera
Kopiera länk
Dela