Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma låter internet namnge barn

- 01/03/2013, 07:40
Natasha Hill låter nätet bestämma.
1 av 2

Natasha Hill låter nätet bestämma.

Privat

Hashtag Jameson - döpt efter Twitter.
2 av 2

Hashtag Jameson - döpt efter Twitter.

Faksimil

Natasha Hill väntar barn i september. Nu låter hon nätet namnge den lille krabaten - i utbyte mot cirka 32 000 kronor.

KALIFORNIEN. Det kan vara svårt att komma på vad man ska ge för namn till sitt barn. Då kan det vara skönt att få lite tips och råd. Och om dessa tips gör så att man samtidigt blir 32 000 kronor rikare är det svårt att tacka nej.

Så kände nog Kalifornien-mamman Natasha Hill, 26, som väntar barn i september. Hon vände sig till en sajt som heter Belly Ballot, där användarna får rösta om vad hennes barn ska heta.

– Jag tyckte helt enkelt att det var en kul idé, säger hon till NBC San Diego.

"Finns alltid smeknamn"

Hill tror att hennes barn kommer att vara mer nöjd över namnet som nätet väljer. Detta eftersom hon själv har rätt konstig smak vad gäller namn.

– Jag tror att vilket namn det än blir kommer mitt barn vara tacksam att det inte kom från mig, säger hon.

Pojkvännen och barnets far är dock mindre imponerad av tilltaget. Han kommer ihåg föräldrar på Facebook som skulle döpa sitt barn till Batman om de fick 500 000 likes. Därför har Hill förbjudit produktnamn och namn som är "för galna". Om det ändå blir ett namn som paret inte är nöjda med finns ju en vanlig lösning.

– Det finns alltid smeknamn, säger Hill till NBC San Diego.