Appen som tar bort vad du vill på Facebook

Småbarn, katter, mat och bröllop. Det finns vissa saker som man kanske helst skulle slippa se i sitt Facebookflöde. Nu kan det ordnas.


Rensa bort ditt ex

Tidigare har Nyheter24 skrivit om "Killswitch" - som effektivt plockar bort alla Facebookspår av ditt ex eller någon annan person du inte vill ha kontakt med.

Tänk att kunna byta ut alla babybilder på Facebook till bilder på katter. En nytt tillägg i webbläsaren Google Chrome gör det möjligt att byta ut vad man vill - mot vad man vill.

"Unwhatever " heter det nya verktyget. Tanken är att kunna ändra sitt flöde lite hur som helst - genom att välja ut särskilda nyckelord som ska ersättas med annat.

– Beteendet att vilja köra ned ens egna bilder i halsen på folk är lika gammal som tiden självt - skillnaden nu är att vi alla är sammanlänkande och måste ta del av saker konstant, säger en av grundarna, Chris Baker, till Daily Dot.

Ersätts med Instagram

Skaparna är samma personer som låg bakom "Unbaby" - tillägget som tar bort alla babybilder på Facebook. En av grundarna säger till sajten att över 50 000 personer laddade ned den appen.

– Vi fick fler än 287 omnämningar i teve och gjorde minst 40 intervjuer, säger Baker.

Tillägget är dock inte idiotsäkert. Bilderna som ersätter de blockerade nyckelorden plockas från olika hashtags på Instagram. Men om man exempelvis vill ersätta bilder på barn med bilder från #puppydogs kan det komma upp vad som helst som lagts upp under den taggen.

/
/
/
App
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!