Biträdande rektorn tvingade Samantha, 14, att logga in på sin Facebooksida.
1 av 2
Biträdande rektorn tvingade Samantha, 14, att logga in på sin Facebooksida. - Foto: Faksimil Kiro-TV
Rektorns agerande ska utredas.
2 av 2
Rektorns agerande ska utredas. - Foto: Faksimil Kiro-TV

Skola tvingade sig in på elevs Facebookkonto

En 14-årig flicka tvingades visa upp sitt Facebookkonto för att skolan skulle hitta mobbare. Efter att hon gick med på det är det nu hon som utsätts för mobbningen.


Skolan utreder

Efter att ha fått kritik från flera jurister för agerandet har skolan nu själva startat en utredning där de ska ta reda på om allt gick rätt till. Skoldistriktet har därför ännu inte sagt något om den biträdande rektorns agerande.

WASHINGTON. "Är det här verkligen okej?". Så kände 14-åriga Samantha Negrete när hon tvingades logga in och visa upp sitt Facebookkonto för sin skolas biträdande rektor.

Nu kräver familjen svar på om det var rätt av skolan att agera på det sättet. Anledningen bakom var att en av Negretes vänner mobbats av några andra elever - bland annat genom bilder som lagts upp på Facebook. Hon hade alltså inget med mobbningen att göra.

"Hon kallas tjallare nu"

Mamman jämför det med att polis skulle söka igenom ett hus utan husrannsakan.

– Hon kallas tjallare nu bara för att hon var informationskanalen för rektorn att få information som han kunde använda mot de andra barnen, säger Connie Becerra till Kiro-TV

Enligt Daily Dot kände sig 14-åringen tvingad att gå med på rektorns krav. Nu är det i stället hon som är utsatt för mobbningen. Familjen kräver tydliga regler om vad som gäller.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.