Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skola tvingade sig in på elevs Facebookkonto

Biträdande rektorn tvingade Samantha, 14, att logga in på sin Facebooksida.
1 av 2

Biträdande rektorn tvingade Samantha, 14, att logga in på sin Facebooksida.

Faksimil Kiro-TV

Rektorns agerande ska utredas.
2 av 2

Rektorns agerande ska utredas.

Faksimil Kiro-TV

Nyheter | 15/03/2013 07:24

En 14-årig flicka tvingades visa upp sitt Facebookkonto för att skolan skulle hitta mobbare. Efter att hon gick med på det är det nu hon som utsätts för mobbningen.

WASHINGTON. "Är det här verkligen okej?". Så kände 14-åriga Samantha Negrete när hon tvingades logga in och visa upp sitt Facebookkonto för sin skolas biträdande rektor.

Nu kräver familjen svar på om det var rätt av skolan att agera på det sättet. Anledningen bakom var att en av Negretes vänner mobbats av några andra elever - bland annat genom bilder som lagts upp på Facebook. Hon hade alltså inget med mobbningen att göra.

"Hon kallas tjallare nu"

Mamman jämför det med att polis skulle söka igenom ett hus utan husrannsakan.

– Hon kallas tjallare nu bara för att hon var informationskanalen för rektorn att få information som han kunde använda mot de andra barnen, säger Connie Becerra till Kiro-TV

Enligt Daily Dot kände sig 14-åringen tvingad att gå med på rektorns krav. Nu är det i stället hon som är utsatt för mobbningen. Familjen kräver tydliga regler om vad som gäller.