Snart även teve.
1 av 3
Snart även teve. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Daniel Ek, Spotifys svenske grundare.
2 av 3
Daniel Ek, Spotifys svenske grundare. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Enligt källor vill Spotify producera eget tevematerial, precis som Netflix gjort med "House of cards".
3 av 3
Enligt källor vill Spotify producera eget tevematerial, precis som Netflix gjort med "House of cards". - Foto: Melinda Sue Gordon / AP / Netflix

Spotifys nya satsning - vill starta tevetjänst

Netflix, HBO och de andra får se upp. Nu planerar Spotify att ge sig ut på streamingmarknaden och ta upp kampen om onlinetevetittarna.


Streamingkriget

Om Spotify ger sig in på streamingmarknaden är det hård konkurrens som väntar. Nyheter24 har tidigare granskat branschen och alla de aktörer som finns där. Vilka rättigheter har de? Vad satsar de extra på?

Svenska musiktjänsten Spotify växer sig allt starkare runtom i världen. Nu vill de ge sig in även på filmer, serier och dokumentärer. Med en streamingtjänst för teve och film ska de konkurrera med bland andra Netflix och HBO Nordic.

Enligt flera källor till Business Insider vill företaget i framtiden streama både musik och video, samt skapa egna teveserier.

Just nu söker man efter finansiärer och samarbetspartners för att till exempel kunna göra något liknande Netflix succéserie "House of cards". 

Har fått stora finansiärer

Det är dock oklart om det är finansiering in i själva Spotify som företaget är ute efter. Den senaste tiden har de nämligen mottagit stora belopp från bland annat Coca Cola och Goldman Sachs.

Spotify-teve verkar vara en bra idé, åtminstone om man ska tro reaktionerna på Twitter:

/
/
/
/
HBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!