Så blir de nya kommentarsfälten. Till vänster: Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
Så blir de nya kommentarsfälten. Till vänster: Facebooks grundare Mark Zuckerberg. - Foto: Faksimil Facebook / SCANPIX

Så blir Facebooks nya kommentarsfält

Glöm alla virriga kommentarsfält där tusentals personer försöker prata om hundra olika saker. Nu ska Facebook införa Redditliknande trådar för att underlätta diskussionen.


Testa själv

Här kan man läsa mer och själv se hur den nya funktionen ser ut i praktiken. Även på Nyheter24:s Facebooksida går det numera att svara på enskilda kommentarer.

Den senaste tiden har det presenterats flera nyheter till Facebook. Efter nyhetsflödetimeline och hashtags kommer nu även nya kommentarer.

I stället för att bara ha ett enda långt flöde i kommentarsfältet kommer det sociala mediet nu satsa på att skapa olika "svarstrådar". Om det är en särskild kommentar du vill diskutera kan du svara på den - då hamnar svaret snett under inlägget.

Obligatoriskt från och med juli

Det kommer alltså funka ungefär som på den sociala länktipsningssidan Reddit. Därmed blir det lättare att hålla koll på vad som är svar på vad.

Enligt Techcrunch kommer funktionen till att börja med vara valbar på "pages" och personliga profiler med fler än 10 000 prenumeranter. Men i juli kommer det att vara obligatoriskt. Det har dock testats så smått sedan i november, men nu kan alla sidor och större profiler välja att införa de nya kommentarerna.

Bland Twitters användare verkar förändringen vara efterlängtad:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlust för SJ

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.