Här är några andra exempel på hur "Confession bear" brukar användas.
1 av 3
Här är några andra exempel på hur "Confession bear" brukar användas.
2 av 3
3 av 3

Erkände mord på Reddit - sedan försvann han

Redditanvändaren Naratto har de senaste dagarna varit ett hett diskussionsämne på forumet. Anledningen är att han erkände ett mord - med hjälp av ett populärt djurmem.


Confession bear

Fotot på björnen är så gammalt som från 2007, men det var den 21 juni 2012 som användaren F-18Bro postade den första bilden på "Confession bear" på Reddit. Sedan har bilden blivit en symbol för att erkänna pinsamma saker. Längst bak i bildspelet finns några exempel på hur detta kan se ut.

Källa: Know Your Meme.

"Äntligen har jag mod nog att säga det". 

Så inleddes en tråd på den sociala länktipsningssidan Reddit på lördagen. I underforumet "Advice animals" la användaren Naratto också upp en bild på det kända memet "Confession bear".

På bilden stod texten "Min syster hade en misshandlande methmissbrukare till pojkvän" och sen "Jag dödade honom med hans egna droger när han var medvetslös men de bedömde det som en överdos".

Hängdes ut totalt

Genast var Reddit delat. Några användare undrade om trådstartaren ville ha karma (plus i Reddits poängsystem), andra tyckte att han begått ett stort misstag. Han hade uppenbarligen gjort det senare. Efter Naratto inte var något nystartat konto utan fullt av gamla inlägg kunde de andra användarna snabbt hitta personlig information, uppger Daily Dot.

I inlägg som nu plockats bort lades hans Facebookkonto, Twitter, födelsedatum och tidigare arbetsplatser upp.

"Skoja bara"

Nu fick nog Naratto panik. Han startade nämligen en ny tråd där han försökte hävda att allt var ett skämt. Men "det finns lite sanning i det", skrev han. Vad för sanning ville han dock inte avslöja, skriver Gawker.

Men det köptes inte av merparten av Redditanvändarna. De har nämligen tidigare varit med om brottslingar som erkänner sina handlingar på forumet. I höstas startades exempelvis en tråd där flera våldtäktsmän tilläts försöka förklara varför de gjort som de gjort.

Confession bear som bevis?

När de andra användarna vägrade tro på honom tog Naratto helt enkelt bort kontot. Ett dåligt skämt eller ett verkligt mord - frågan är om vi någonsin får veta. Vissa forumiter fnissade dock gott åt vilka bevismaterial som i så fall skulle finnas mot Naratto.

"Det roliga är att om han grips kommer de använda "confession bear" som bevis, skrev CaptainCheeseBurger.

/
/
mem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.