Tummen ner för Mark Zuckerbergs senaste påhitt.
Tummen ner för Mark Zuckerbergs senaste påhitt.

"Som om din telefon fått ett Facebook-virus"

Efter en helg på marknaden verkar det gå dåligt för nya Facebook Home. 47 procent av de som recenserat appen har gett den betyg 1 av 5.


Fungerar endast på dessa

Facebook Home är inte kompatibelt med alla Androidmobiler utan endast de senaste. HTC:s First, One och One X samt Samsung Galaxy S III, Galaxy S 4 och Note II är de telefoner som gäller.

Den äter upp all din batteritid, tar över hela operativsystemet och får din telefon att bara handla om en sak: Facebook. Nu är nya Facebook Home här - och användarna gillar det inte.

Integrationen av Facebook i Androidmobiler släpptes i fredags och har fått nästan 4 000 recensioner i Google Play. 1 865 av dessa är i på måndagseftermiddagen en enda stjärna av fem möjliga. Det handlar alltså om nästan hälften.

"Infekterad av ett Facebook Home-virus"

Den stora anledningen är enligt Daily Dot att den nya integrationen snabbt äter upp batteritiden. 

"Det kan sluta med att du hatar din telefon på grund av den här appen", skriver användaren Nikhil Khumar i sin recension.

"Om du använder din telefon primärt för Facebook kan den här appen vara något för dig. Om inte, så kommer det kännas som att din telefon blivit infekterad av ett Facebook Home-virus. Den kapar ditt operativsystem", skriver Adam Scharp i sin recension.

Enligt vissa användare som lämnat sitt betyg så tog det bara fyra timmar innan hela batteritiden var slut.

"Chat heads"

Bland de nya funktionerna med Facebook Home finns "chat heads", att de man för en konversation med går att lägga som runda symboler var som helst på skärmen. Sedan kan man enkelt öppna chattkonversationen fast man är inne i en annan app.

Uppdateringar på Facebook kommer att synas på hemskärmen vad man än gör med telefonen.

Se reklamfilmen från när Facebook Home lanserades:


/
/
/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!