Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så hittade Flashback kattmördaren

- 07/05/2013, 13:43 -
En höll kontakten, resten kartlade kattmördaren.
1 av 6

En höll kontakten, resten kartlade kattmördaren.

Faksimil / SCANPIX / Montage

Manifestation i Högsbo tidigare i år.
2 av 6

Manifestation i Högsbo tidigare i år.

ADAM IHSE / SCANPIX

3 av 6

ADAM IHSE / SCANPIX

4 av 6

ADAM IHSE / SCANPIX

5 av 6

ADAM IHSE / SCANPIX

6 av 6

ADAM IHSE / SCANPIX

Flashbackgrävarna spelade en avgörande roll för att hitta kattmördaren i Högsbo. Nu berättar de om hur de kartlade den unge mannen.

GÖTEBORG. En person höll kontakt via privata meddelanden på Flashback. Andra kartlade den misstänkte kattmördaren medan konversationen pågick. Nu avslöjar Flashbackgrävarna hur de gick till väga för att 16-åringen senare kunde gripas.

På en nystartad blogg presenterar gruppen flera skärmdumpar och citat från meddelanden mellan en av medlemmarna och 16-åringen.

"Idag dödade jag den i en trappuppgång fast vid källarn, ingen såg mig, jag ganska säker på det", skriver han i ett meddelande på nätforumet.

"Jag hoppas verkligen att det står om katten i morgon annars kommer jag bli skitarg…", står det i ett annat.

Under en hel månad byggde en av grävarna upp ett förtroende med 16-åringen och kunde få ut allt mer information.

Polisen: "Har haft mycket god hjälp"

Han ska även ha beskrivit i detalj hur han lockat med sig katterna och hur han dödat dem. Även detaljer om ålder, boende och utseende ska ha kommit fram i inläggen. Det ledde till slut att Flashbackgrävarnas uppgifter kunde leda polisen till ett gripande.

– Vi har haft en mycket god hjälp av Flashbackgrävarna, de har haft en avgörande betydelse för att klara upp utredningen, sa Stefan Olsson, kommissarie på kriminaljouren till Göteborgs-Posten i helgen.

16-åringen har erkänt att han dödat nio katter runt Högsbo i Göteborg. Invånarna där arrangerade tidigare en manifestation för att få ett slut på kattmorden.