Spotify får konkurrens. Till vänster: Androidstaty på Google I/O 2012.
1 av 4
Spotify får konkurrens. Till vänster: Androidstaty på Google I/O 2012. - Foto: SCANPIX / Montage
Svenske Spotifygrundaren Daniel Ek.
2 av 4
Svenske Spotifygrundaren Daniel Ek. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Google är beredda att ge sig in i matchen.
3 av 4
Google är beredda att ge sig in i matchen. - Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX
Spotify har tagit steg framåt i USA den senaste tiden.
4 av 4
Spotify har tagit steg framåt i USA den senaste tiden. - Foto: ERIK MŅRTENSSON / SCANPIX

"Google presenterar Spotifykonkurrent i dag"

UPPDATERAD. Snart kan Spotify få tuff konkurrens av självaste Google. Det är det hetaste ryktet inför Googles webbutvecklarkonferens i veckan sedan företaget slutit avtal med flera stora skivbolag.


Sätter press

Om Google ger sig in i streamad musikbranschen lär det få både Apple och Amazon att röra på sig. De har i dag musik för nedladdning men ännu ingen streamingtjänst. Apple ska ligga i förhandling om att köpa Pandora, tjänsten med flest användare.

KALIFORNIEN. Så snart som under onsdagskvällen svensk tid väntas Google presentera en konkurrent till svenska musiktjänsten Spotify. 

Enligt källor till The Verge har företaget på senare tid kommit överens med både Universal Music och Sony Music om avtal för Youtube och Google Play.

Inget gratisalternativ

Musiktjänsten ska presenteras på Google I/O - en årlig konferens med fokus på webbutveckling. New York Times uppger att Spotifykonkurrenten dock inte kommer att erbjuda något gratisalternativ för användarna - även om det än så länge är oklart hur mycket tjänsten ska kosta.

Spotify har just nu det största musikbiblioteket av alla liknande tjänster, fastän Pandora har flest användare. Spotify ligger just nu på 24 miljoner aktiva användare (varav sex miljoner betalande) i 28 länder. Pandora har 70 miljoner aktiva användare, och över 200 miljoner registrerade.

Har redan lagringstjänst

Google har redan en musiktjänst – Google Music. Den låter användarna lagra nedladdad musik från exempelvis iTunes som man sedan har tillgång till på samtliga plattformar, via Google Drive.

Jim Cady, vd på musiktjänsten Slacker, förväntar sig en tjänst som är tämligen låst.

– Vi väntar oss att det blir plattformspecifikt och fokuserat på Googles egna ekosystem, säger han till Mashable.

UPPDATERING:

Googles Spotify-utmanare kommer att kosta $9.99 per månad och lanseras i USA under kvällen. Användarna kommer att få testa tjänsten i 30 dagar helt gratis.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!